Det är mycket nu…

Förra veckan passerade som ett X2000! Onsdag kväll hade vi Läslustan på Parkbiblioteket, 80-talet besökare som lyssnade på boktips inför julen. Det var allt från kusliga bilderböcker till Bruno K Öijer. Själv tänkte jag berätta om "Livet på en kylskåpsdörr" och "Ingen rädsla", men mitt i alltihopa kom jag på vilken bok jag EGENTLIGEN borde ha tipsat om. "Om jag kunde drömma", naturligtvis! Gjorde en liten kupp och snabbtipsade om den.

Torsdagen var lite halvloj, eftersom vi inte kom från jobbet förrän vid 10-tiden på onsdag kväll.

På fredag morgon satt jag i bilen strax före sju och hämtade upp svärmor, hennes syster och svägerska innan vi styrde kosan mot Östersund och julmarknaden på Jamtli. Den håller på att bli en liten tradition, den resan. Väl där mötte jag upp mamma, lilla syster och lilla systers kompis Susanna. Vi strosade runt på Jamtli, tittade, smakade, handlade, fikade (tack, moster K!) och myste till fyratiden, då vi gick och åt en macka innan jag och de övriga i Ö-viksgänget styrde österut igen. En jättemysig dag, med fint väder och härligt sällskap! Däremot hade jag inte med kameran, så det blev inga bilder.

På lördagen for jag och P ut mot Domsjö och kollade på ett par nya tomter. Den ena av dem, den ligger på Smed-Anders väg, gillade jag direkt. Den tomten vi tittat på tidigare ligger lite närmare stan (ca en km) och med en vacker tallmo bakom. Nackdelen där är att det går gångvägar åt alla håll i den skogen, så det knatar alltid omkring folk där. Och jag är ju ingen som vill ha folk så nära inpå knuten. Men den på Smed-Anders kändes rätt direkt!

P funderade lite mer, han tycker att det känns "lite på fel sida", eftersom det är ett område i Domsjö där han aldrig varit. Ni vet, ungefär som att bo på flon. 🙂 Men vi har surrat, funderat och så har han bollat med andra, och kommit fram till att jo, det känns rätt. Det fanns två tomter bredvid varandra, men den ena var redan såld. Och det var bara en tomt som kändes aktuell, ni vet, båda fick vi den där magkänslan som säger "DEN!" eller ingen av dem. Hm. Mailade Sidensjöhus, som säljer tomterna åt Holmen skog, och frågade vilken tomt som fortfarande var till salu.

Idag fick vi svar, och det är den tomten som vi vill ha. Snabba ryck! Vi har redan mailat och tingat den… Hoppas hon ringer i morgon! Om du klickar här ser du tomterna som Sidensjöhus visar dem på sin sida. Det är tomten med nr 4:222 som vi vill ha, den inte ligger mitt i böjen på vägen. För att se var vägen ligger på kartan får du trycka ett par gånger på "pil ner" i kartan, för markören står helt fel. Den står vid Domsjö skolan, och lurade mig från början. Jag hade faktiskt kollat på de här tomterna, men valde bort dem direkt, eftersom de låg mitt i smeten. Det var P som talade om att det inte stämde, utan att de ligger längst upp mot skogen. Och skog, det är det. Där är det ingen som bara traskar förbi bakom knuten…

Visst, det har gått fort. Men det brukar det ju göra när jag ska flytta och skaffa nytt bo! Och det brukar bli bra!

(Det här inlägget har lästs 3376 gånger.)