Det kom ett mail…

Soundtrack: ”Moonlight shadow” med Mike Oldfield och Maggie Reilly.

Fullt ös hela dagen, utlåning, återlämning, boktips, webbpublicering, telefonen ringer, tanter som vill surra en stund, planera klassbesök med lärare, ännu en biblioteksintroduktion, slipa på författarbesöket nästa vecka, och så elever i hundratal… När klockan passerar tre är det onekligen så att luften går ur mig, den sista timmen fram till stängning är inte lönt att använda till tankeverksamhet, om jag säger så.

Det får bli annat istället. Bokuppsättning. Läser Cecilias inlägg om Creative Commons och nickar igenkännande åt mina egna tankar. Kolla på påminnelselistan för de mindre barnen. Läsa eftermiddagens mail. Och där var det:

”Hej Tina!
Jag såg på Facebook att du hade gjort två snygga och informativa affischer till Öppet hus på Parkskolan i våras. Nu ska vi ha Öppet hus här på XXskolan och jag undrar om jag skulle kunna få använda dina affischer? Jag har gjort en egen affisch men dina var mycket bättre. Jag anger naturligtvis att du är upphovsman.
Vänliga hälsningar…”

Skit vad glad och stolt jag blev!! Fast samtidigt lite skamsen, bilderna har jag ju bara snott rakt av utan några som helst upphovsrättstankar. :blush:

Men mest glad. 😉


Och nu: tittar ut i mörkret, ser månen kika fram mellan grankvistarna. Önskar jag hade kamera och tålamod att få till det där perfekta fotot, det som verkligen gestaltar den magiska förtrollning som ligger i månens sken. Men det är verkligen inte min grej.

October 25th Cloudy Moonlight av Audreyjm529 CC (by)

(Det här inlägget har lästs 3639 gånger.)