Ett riktigt skönt avslut på veckan

Soundtrack: ”Little bit of soul” med Bon Jovi.

Det händer inte så mycket på jobbet nu – har fått ställa in den absolut sista biblioteksintroduktionen för terminen, och två grupper med småttingar fick klara sig utan sagostund eftersom kollegan som skulle ha varit med mig torsdag-fredag är sjuk. Istället har jag fokuserat på att vara en snäll, glad och hjälpsam bibliotekarie, även om jag känner att orken tryter på eftermiddagarna.

Och det är då de dyker upp, de där underbara små ögonblicken som kan lyfta en hel dag. ♥

Först kom Kristna skolgruppen med en cupcake till mig, för att jag ”är en sån bra bibliotekarie och jobbar ensam så mycket”. Gullungar!!

Sen kom BP/EN1 och hade bokcafé med sina lärare i biblioteket. Lärarna hade fixat fika, och eleverna hade förberett genom att läsa en skönlitterär bok som de berättade om utifrån givna kriterier för de andra i små grupper.

Jag fick också vara med och mingla runt, även om en del tyckte det var lite jobbigt eftersom de visste att jag hade läst boken de pratade om. Jag hade nämligen ett bokprat med dem när de kom på biblioteksintroduktion, och många valde av de böcker jag pratade om då. Men de var jätteduktiga, de hade verkligen läst och ansträngde sig för att göra en bra presentation, och de hjälpte varandra genom att lyssna, fråga och diskutera handlingen.

Och när en av eleverna ropar på mig i slutet av lektionen och säger att ”Den där Avhopparen, den var riktigt bra, den!”, då värmer det ett bibliotekariehjärta lite extra. Återkoppling från en av dem det verkligen berör, det är feedback när det är som bäst!

Fast det var lite svårt att fokusera när kameran kom fram. 😀

(Det här inlägget har lästs 3615 gånger.)