Har poppat upp biblioteket idag!

Under loven har jag kollegan för vana att möblera om lite bland hyllorna, och under sportlovet flyttade vi på fantasyhyllan. Fick en idé om att det vore kul att visa upp den hyllan lite mer, kanske med hjälp av en snygg fantasyaffisch? Men vad är en snygg affisch? Det självklara valet i ett bibliotek är väl något som har med en fantasybok att göra, men INTE Sagan om Ringen…

Vi funderade en stund innan vi kom på den brilljanta idén – vi frågar naturligtvis Niklas Krog om inte hans bokomslag finns som affisch! Sagt och gjort, jag mailade Niklas och i förra veckan dök ett paket med två affischer upp. (Affischerna fanns inte, utan han har ävlats och lämnat in bilder till tryckeri och fixat affischer, bara åt oss! Gillas!) Det självklara valet var omslaget till ”En krigares hjärta”, som jag tycker är så oerhört snyggt! Och det är ett omslag som känns igen.

Och imorse fick jag se att Bokhorornas måndagsmöte var med Niklas! Jag hade egentligen tänkt vänta med att fixa hyllgaveln efter skolavslutningen (det satt lite annat tjafs där, en rockhängare och sånt), men blev så himla ivrig att jag högg affischen och lubbade till expeditionen för att få hjälp med att skära kanterna. Ulrica, som alltid har en lösning på allt, kunde inte hjälpa mig, men tipsade mig om att gå till Hantverk och Design-programmet istället. Knatade dit och hade tur att tre av treårseleverna var där.

Och det var snabbt gjort! Jag kunde bara backa undan och titta på, så fixade de kanterna på affischen perfekt! Hurra för fantastiska elever!!

En av tjejerna (hon är inte med på bild) funderade vad det var för något, och jag förklarade att det var ett bokomslag av en fantasybok skriven av Niklas Krog. ”Ja, vi var väl och lyssnade på honom i ettan?” säger killen då! Sådant värmer en bibliotekaries hjärta!!

Och visst blev resultatet bra?

Och ooh – jag måste bara få visa vilka coola grejer de kan göra, våra fantastiska elever! Jag gillar verkligen INTE spindlar, men den här kan inte ens jag motstå! Den hängde i ett hörn och såg riktigt, riktigt kaxig ut! 🙂

Ja, just det. Det var ju två affischer i paketet. Väntar lite med den andra, bara…

(Det här inlägget har lästs 3298 gånger.)