Helgfrågan v 4 – vilka böcker borde bli film?

Varje vecka ställer Mias bokhörna en helgfråga, och den här veckan är det ”Många böcker blir idag filmatiserade, vilka böcker skulle du önska blev film/tv-serie?” (Frågan kommer ursprungligen från Evelina, som var en av dem som kom upp med nya helgfrågor förra veckan.)

Hm, jag är så himla långsam av mig när det gäller film eller serier. Jag kommer inte på att jag ska se något förrän tre år efter alla andra, men då brukar jag å andra sidan bli helt såld. (GoT var en sån. Jag började titta när alla andra hade avslutat fjärde säsongen.) Jag kan dessutom tycka att det överlag sällan blir så himla bra med en filmatisering, men den bok som spontant poppar upp är Lionel Shrivers ”Dagen efter”. Jag gillar hur den är skriven i vartannat kapitel, och när jag läste den var det som att den spelades upp som en film i mitt huvud. (Jag var faktiskt tvungen att kolla så den inte blivit filmatiserad, men jag hittar den inte.) Så här skrev jag om den 2011:

Den bok som kommer att finnas med mig länge, länge, den bok som faktiskt utökade min sedan länge ”topp tre”-lista till en ”topp fyra”-lista […]

Har du inte läst den? Gör det.

Dagen efter av Lionel Shriver

Mia ställer också en bonusfråga: ”Några böcker blir film 2020, är det någon du tänkt se?”

Alltså, jag vet inte ens vilka böcker som ska bli film. Däremot vet jag att vi i Soppsällskapet ska på bio nästa helg och se ”Little women”. Eftersom den har premiär i helgen får den räknas, helt enkelt.

(Det här inlägget har lästs 1530 gånger.)