Helgfrågan v 45 – Läst något bra på sistone?

En tradition som hängt med sedan Adam var länsman är att Mias bokhörna varje vecka ställer helgfrågan, men de senaste veckorna har ingenting varit som vanligt. Lunginflammation och lungemboli! Fy sjutton!! Som tur är är Mia på bättringsvägen, och (eftersom hon är hemma och sjuk?) tror jag att hon vill ha boktips. Den här veckans fråga är nämligen ”Har ni läst något bra på sistone?”

JA!

Två fullpoängare de senaste veckorna, och en riktigt, riktigt bra biografi:

Christina Lindströms ”Välj mig”, Sara Stridsbergs ”Dyksommar” och Tara Westovers ”Allt jag fått lära mig”.

(Alltså, på riktigt. ”Välj mig” är sjooooukt bra.) (Jag har läst en fullpottare till, men inte hunnit skriva om den än. Det kommer.)

Mia ställer också en bonusfråga: ”Firar ni fars dag?”

Jo. I min familj är det så att mamma fyller år i anslutning till fars dags-helgen, så det brukar bli ett kombinerat firande. Pappa, som fyllde 77 i somras, är en man jag älskar och har den största respekt för. Han är snäll, hjälpsam och vi har samma typ av humor. Hans enda svagheter är barnbarnen och att han emellanåt är en riktigt dålig förlorare. I sommar kom han och hjälpte mig fälla ”några granar”, som jag sa. Det visade sig bli närmare 20 riktiga träd och en hel del småsly…

Pappa

På söndag kommer vi att äta ”brun tårta”, som den kallas i min familj (= sockerbomb med chokladsockerglasyr), och han kommer få en rejäl påse punschpraliner. Egentligen är han helt nöjd med att vi bara är där, då är det som bäst. Då känner han sig lugn och nöjd och går gärna och sätter sig i lugnet på kontoret en stund… 😀 #truestory

(Det här inlägget har lästs 4866 gånger.)