Helgfrågan v 45: Vad läser du nu?

Livet rusar just nu på i 240 knyck, medan jag puttrar fram i knappt 30. Mycket som jag inte hinner med, men fokus under de senaste veckorna har varit kärlek och närhet till den där lilla varelsen jag delar bädd med. Allt verkar gå bra, men jag har mest suttit på rumpan i soffan med en fralla i knäet och en bok i handen. Vilket inte är det sämsta, men det betyder också att den där bokhögen med böcker att recensera bara växer och liksom aldrig bockas av.

Hursom.

Varje vecka ställer Mias bokhörna en helgfråga, och den här veckan är det alltså ”Vad läser du nu?”

I sängen har jag Johannes Anyurus ”De kommer drunkna i sina mödrars tårar”. Jag har varit lite rädd för att ta mig an Anyuru, mest beror det nog på hans titlar, och jag har inte läst En storm kom från paradiset. Tyckte att det kändes som att det var dags nu, och hej vad det går! Lättläst, men med ett djup och en jevvligt krypande otäck känsla. Helt obefogad rädsla, alltså. (Som så ofta.)

I soffan har jag just nu ”Last night in Sweden”, en fotobok med fotografier utvalda av Henrik Berggren. Tanken med boken var att ge en rättvis bild av vad som händer en helt vanlig kväll i Sverige, och utgångspunkten är så klart det där talet den där mannen på andra sidan Atlanten höll i februari.

I bilen har jag nionde boken om Kallentofts Malin Fors, ”Eldjägarna”, som jag inte kommit så vidare värst långt med, eftersom jag så himla sällan kör bil. Jag gör inte så mycket hemmavid som inbjuder till lyssning heller, så det tappas bort lite.

I badkaret har jag en sittning kvar av helt underbara ”Vägen till Sugar Maple Inn”, feelgood och relationer och känslor och människor som bryr sig om varandra. Kommer sakna den när den tar slut. (Vilket den troligtvis gör i eftermiddag/kväll.) En smakebit bjöd jag på här.

Det är alltså vad jag läser just nu.

Mia ställer också en bonusfråga: Vad ska du göra i helgen?

Vila och vara är huvuduppgifterna. Behöver också planera lite framåt, det har varit lite ur hand i mun de senaste veckorna, och så måste jag slänga på vinterdäcken på cykeln. Idag känns som en passande dag för det, eftersom det regnar och är -3…

Planen för idag är alltså planering -> vinterdäck -> badkaret.

Och så kanske en stund i soffan, med en fralla i knäet och en bok i handen 🙂


UPPDATERING!

Och så klart ska jag ringa hem, mamma fyller år idag, och så är det ju farsdag imorgon… *puh, det höll på att gå illa*

(Det här inlägget har lästs 24743 gånger.)