Smakebit på søndag – ”Hägern” av Lise Tremblay

Smakebit på søndag kommer från den norska bloggen Flukten fra virkeligheten, titta gärna in där för fler smakebitar på svenska, norska och engelska.

Veckan och helgen har inte bjudit på så mycket bloggande, men däremot på både systertid, Thåströmkonstert och fest med fina kollegor <3

Det här har också inneburit att jag inte läst supermycket, men i torsdags var det dags för Kulturkollos bokcirkel om Lise Tremblays ”Hägern”. Jag hade läst den, men orkade inte engagera mig i bokpratandet utan läste bara andras kommentarer och funderade själv. Smakebiten kommer från allra första början, och består av bokens två första stycken:

”Husvagnen.” Ända sedan hon gav sig iväg upprepar jag ordet varje gång jag kommer tillbaka från jaktklubben och kliver in i hallen. Så fort vi hade byggt förmaket började Nicole säga ”huset” och om jag råkade säga husvagnen blev hon sur. Det var som om hon skämdes.
De två första somrarna vi bodde där tillbringade hon all sin lediga tid i trädgården med att så blommor och plantera buskar. Hon skickade efter granar som jag planterade längs med uppfarten och runt huset. Hon hade gjort en ritning på ett blad från kassaboken. I hörnen skulle träden stå i trianglar och i mitten planterade vi vårtbjörkar som jag åkte och hämtade i stan och som kostade två dagslöner. Jag sa att det var dyrt. Hon svarade inte. Idag försvinner nästan husvagnens framsida bakom löven och från vägen skulle man aldrig ha gissat att det är ett mobilt hus.

Recension och mina tankar från bokcirkeln kommer imorgon!

(Det här inlägget har lästs 5058 gånger.)