Feng shui – uppföljning

I januari hoppade jag på Bokhoras feng shui-utmaning. Jag grävde djupast i bokryggan, brottade dammråttor under nattduksbordet och rotade fram de mest undanskuffade böckerna i bokhyllan och fick ihop en lista på tio böcker som det absolut var läge att läsa.

Och jodå, lite har det blivit:

Ali Smith – ”Jag är allt du drömt”
Herta Müller – ”Idag hade jag helst inte velat träffa mig själv”
Muriel Barbery – ”Igelkottens elegans”
Jens Lapidus – ”Snabba cash”
Christian Mörk – ”Darling Jim”
Cornelia Funke – ”Bläckhjärta”

De som blev kvar är i alla fall mindre än hälften:

Susanna Clarke – ”Jonathan Strange & Mr Norrell” (vill men inte … just nu…?)
Donna Tartt – ”Den hemliga historien” (vad är det med mig och den här? varför får jag inte tummen ur?! jag älskade ju ”Den lille vännen”, för guds skull!)
Kerstin Ekman – ”Herrarna i skogen” (en hylla-U-bok som jag tror på. verkligen. jättemycket. *lalalalla* *lyssnar inte på vad andra som faktiskt har läst den säger*)

Dessutom hade jag med ”Mörkrets väg” av Michael Cox, en bok som jag läste ca 350 sidor av innan jag gav upp. Bra tanke, men en engelsk gentlemannamördare under senare halvan av 1800-talet var inte min kakbit.

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt, men ändå sex av tio och en som inte dög. För över de resterande tre till nästa år, och gör en ny feng shui-utmaning i januari. Plockar även in några nya titlar, det finns ju fortfarande att välja på. 😉

(Det här inlägget har lästs 2460 gånger.)