365 saker du kan göra

Strax efter nyår hittade jag en ny blogg: 365 saker du kan göra. Tanken är att varje dag ska där publiceras en idé på något du kan göra. Det kommer alltså ett inlägg om dagen, och det är verkligen skiftande saker som kommer upp, på rak arm kommer jag på ”Lär dig älska din handstil” och ”Hoppa fallskärm”.

Ett par av inläggen har tilltalat mig lite extra, däribland ”ansvarstavlan” och ”få det gjort”. Men det som mest fångat mitt hjärta är att ”behandla böcker som fåglar”. Det handlar om bookcrossing, något jag hörde talas om första gången för två år sedan, kanske. Eller är det snart tre? Hur som helst.

Böcker är något som finns hemma hos mig. Och hos många andra. En del böcker bläddrar jag i med jämna mellanrum, en del står på min mentala ”att läsa”-lista, och andra har gjort sitt. Jag har läst dem. Jag kommer inte att läsa om dem. Men kasta böcker – det gör man inte. Lämna till second hand? Ja, visst! Om de vill ha dem. Ofta har de problem att sälja alla böcker de får in, så stora problem att de faktiskt inte vill ha in nya böcker. Då är bookcrossing en idé.

Gå in på bookcrossing.se och registrera böckerna. Och sedan kommer det roliga! Göm böckerna någonstans ute bland folk! På ett café, i en butik, i Swedbank Arena(?), osv. Skriv in på bookcrossing.se var du gömt böckerna, och nu kan andra människor hitta dem och ta med dem hem. När de har läst boken får de märka dem med sin signatur och sedan låta dem komma ut i omlopp igen.

Mysigt, tycker jag.

DSC03255 old thing by MANOLIS ZOGRAFOPOULOS (CC BY NC SA)
DSC03255 old thing by MANOLIS ZOGRAFOPOULOS (CC BY NC SA)

(Det här inlägget har lästs 2015 gånger.)