Åtta fakta om TinaO

Just nu cirklar det runt en utmaning och jag har blivit utmanad av Lotten.

Det här är det som gäller:

Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler. I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen hos dem så att de vet att de har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.

OK, först kanske lite grundfakta om TinaO? Och så här är åtta nya:

1. Jag ville redan i gymnasiet bli bibliotekarie, men min syo (som det hette då) fick studierna att låta så komplicerade att jag istället tog ett sabbatsår (som blev fyra) innan jag tog tag i tanken igen.

2. Anledningen till att jag ville bli bibliotekarie hade ingenting med litteratur att göra. Jag ville redan då (och även senare när jag faktiskt tog tag i studierna) jobba med informationsförsörjning inom företagsvärlden. Det är tack vare Katarina, enhetschef för kulturen inom Örnsköldsviks kommun, som jag hamnat i biblioteksvärlden och insett att det också är riktigt roligt!

3. Jag har jägarexamen och vapenlicens. Tyvärr är det väldigt länge sedan jag var med och jagade, att jobba som skolbibliotekarie betyder att hösten (som ju är den mesta jakttiden) är ganska fullbokad, och eftersom ”mina” jaktmarker är hemma-hemma är det inte så att jag bara snivar iväg över helgen.

4. Jag sjunger högt och med inlevelse när jag är ensam i bilen – oavsett om jag är mitt i skogen på en landsväg eller väntar på att rödljusen på E4:an ska slå om till grönt.

5. Jag är lite fåfäng, förutom när det handlar om mitt hår. Då är jag nästan snuskigt fåfäng. Jag lägger mer än gärna alla mina pengar på hårprodukter, och jag har inte simmat i en klorbassäng på flera år, just för att det kan slita på håret. (Jag köpte faktiskt en badmössa igår, så nu kan jag inte skylla på det. Bara det. Jag köpte en badmössa. Badmössa! Jiiizez…)

6. Jag är fruktansvärt rädd för spindlar. Det är på gränsen till en riktig fobi som gör att jag helt hysteriskt börjar steppa och ibland till och med gråta när det kommer en tre millimeters krypande över golvet.

7. När jag låser ytterdörrarna på kvällen ser jag alltid till att låsvredet står i horisontellt läge. Det har att göra med att när jag bodde i lägenhet kunde jag kolla så att dörren verkligen var låst upp till tio gånger innan jag gick och la mig. Eftersom jag själv insåg att det var lite overkill kom jag på att om jag såg till att låsvredet var horisontellt när det var låst och upprätt när det var olåst, kunde jag se på någon meters avstånd om det var låst eller inte, och på så sätt kunde jag mörka lite.

8. Jag är inte bara rädd för spindlar, jag är riktigt rädd för katter också. Något de små kräken brukar känna på sig och just därför gärna hoppar upp i mitt knä och borra in de där sylarna till klor de har. Jaja, säger någon, det är många som är rädda för katter eller hundar, inte är det något att komma med. Jo, om man är bibliotekarie är det i det närmaste ett handikapp. Av någon outgrundlig anledning hör bibliotekarier och katter ihop på samma sätt som böcker och choklad. Den senare kombon är oslagbar, den förra fixar jag inte alls.

Så! Det var åtta fakta om mig! Nu är det din tur! Jag utmanar Johanna, Louise, Maria och Matilda!

(Det här inlägget har lästs 4341 gånger.)