Bättre att ascha i gruset än att aldrig starta en båge*

Soundtrack: ”Non, je ne regrette rien” med Edith Piaf.


Jag har en ganska enkel livsfilosofi: var glad, var snäll och var inte rädd för att ångra dig.

Det skadar aldrig att testa saker! Det enda jag tycker man behöver ångra här i livet, det är när man har gjort någon annan illa. Det är det enda. Det betyder naturligvis inte att jag bara har gjort saker som jag inte ångrar, men det är egentligen bara småtjafs. Bara små ångestglimtar över saker och ting som i det långa loppet inte betyder något. Ni vet, ”vem bryr sig om hundra år”-saker.

Idag fick jag en sån där liten onödig ångestattack. Jag har på ett lite korkat sätt lämnat ut delar av mig själv som jag egentligen inte vill att någon annan än mina närmaste ska veta. Men i ett härligt sällskap, när samtalet pågått ett tag och vi lärt känna varandra lite mer, så slank ett och annat obetänksamt ord ur mig. Och idag fick jag alltså lite ångest över det.

Och då finns det ju bara ett att göra, eller hur? Ta tag i det, prata och förklara hur jag känner och varför, och hoppas på förståelse. Och det var tack och lov både snabbt och enkelt gjort!

Sen gjorde jag en rödvinsbärspaj med kolasås. Det klär mig mycket bättre än en svart ångestmantel. 🙂

Så, nej, jag ångrar ingenting.


* Rubriken är ett citat från en sketch i Ammerårevyn där Fred Seldahl spottar ur sig ordspråk (om än lite modifierade) på löpande band. Jag tycker att det här är så mycket bättre än orginalet ”Bättre lyss till den sträng som brast, än att aldrig spänna en båge”.

(Det här inlägget har lästs 5192 gånger.)