Bokalfabet 2.0 – M

Äntligen är det dags igen! Och vi börjar såklart där vi slutade – med M.

Mamma pratade jag nyss med i telefon, men den mamma jag kommer att tänka på i bokform är Betty Mahmoody som skrivit ”Inte utan min dotter”, en av de läskigaste inlagorna i mellanösterndebatten som någonsin skrivits. Jag gillade den när jag läste den som tonåring, men den vuxna jag får verkligen rysningar av den. *husk*

Magstark var ”Silverfisken”. Sällan eller aldrig har jag blivit så fysiskt illamående under läsning som när jag tvingade mig genom den. Att det bara går att överleva något sådant – all respekt för Sofia Rapp Johansson!

Munter är absolut att läsa fina underbara ungdomsböcker – så mycket hopp och framtidstro det finns att hitta i dem!

Mystisk är att jag inte kommer på en enda bokfigur som platsar. Jag hugger väl till med Tingeling, då, bara för att.

Människa utan hund” har jag inte läst, däremot ”Jag skulle vara din hund (om jag bara finge vara i din närhet)” och OMG så bra den är – läs den. Läs den, läs den, läs den. Läs den. Läs. OK? Läs.

En fiktiv karaktär och som har ett för- eller efternamn som börjar på M : eeh… även här står det helt stilla? Eller jo, så klart, Mae Mobly, detta arma barn i Niceville. Jag är ännu inte övertygad om att jag gillar det här. Det kan bero på att det är mycket annat som distraherar.

Midsommar är en speciell tid i Sverige. En bok när den här helgen har betydelse är såklart ”Tjärven”, som utspelar sig under midsommarafton 2011 och som jag läste under midsommarhelgen. Herre jisses, vilken äcklig bok! Den skulle också ha funkat under magstark.

(Det här inlägget har lästs 3695 gånger.)