Bokalfabet 2.0 – O

Jag fuskade lite och lämnade inte in förra veckans uppgift. Busigt.

Men nu är jag på gång igen! Den här veckan är det dags för O, alfabetets kanske viktigaste bokstav, säger hon… 🙂

Hey ho, let’s go!

Otrogen är Irina i ”Dagen efter”. I alla fall i den ena berättelsen. ”Dagen efter” är en av mest arkitektoniska böcker jag någonsin läst, historien är verkligen uppbyggd som ett mästerverk och den fick en solklart plats på min femmalista!

Original-språk är jag lite dålig på. Jag försöker läsa på engelska lite nu och då, men det blir mest . Men ibland kan jag känna att det här skulle jag vilja veta hur det är tänkt egentligen. Vilka ord har författaren valt och varför? Hur samspelar de med de andra?

Ostron äter jag inte, varken under läsning eller annars. Däremot gärna choklad, i vilken form som helst, som jag tycker passar till de flesta böcker, och till ungdomsböcker i synnerhet.

Odjur är fina saker! Tänkt till exempel Fenrisulven i de gamla asasagorna. Vilken varm och mysig päls han ska ha!

Odiskutabel tycker jag årets Nobelpristagare i litteratur är. Sen kan Janne och alla andra tycka vad de vill. JAG tycker det var fantastiskt!!

En karaktär med namn på O är Olle i sången. Totalt fantasilöst, jag vet, men jag kan faktiskt inte låta bli att fundera på honom ibland. Vad gör han nu? Vad hade hänt om hans mamma inte gett till ett skrik? Hade björnar och barn varit kompisar då? Hm.

Och en oväntad favorit som jag tjatat om så många gånger att den snart inte gills längre är ”Hungerspelen”. Good shit, även om jag inte var lika förtjust i fortsättningen.

(Det här inlägget har lästs 4545 gånger.)