Bokbloggsjerka 31 augusti – 3 september

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Häng med i Bokbloggsjerkan!

Gör så här:
1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet hos Annika så att vi lätt hittar till ditt inlägg.
2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras jerkainlägg. Hitta nya bloggar, prata om böcker eller skryt upp dina favoritförfattare.
3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar den. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
4. Besvara följande fråga (det blir en ny fråga varje vecka!):

Vad är det som gör en svensk kriminalroman typiskt svensk? En italiensk kriminalroman typisk italiensk? Amerikansk? Välj ett land och tala om för mig vad du tycker kännetecknar just det landets kriminalromaner. Om du inte läser kriminalromaner kan du naturligtvis adoptera frågan till vilken genre du vill. 

Oj. Den var svår. Riktigt svår, till och med. Rent krasst kan jag spontant känna att jag läser för enkelspårigt för att kunna göra några större jämförelser. Ungdomsböcker, till exempel. Jag läser mycket amerikanskt, en hel del brittiskt och framför allt svenskt, men inte så pass att jag tycker att det räcker för att göra en jämförelse. Men ändå.

När jag läste ”Jellicoe Road” i början av sommaren hade jag svårt att placera den i Australien, den hamnade hela tiden i Storbritannien, men riktigt varför det blev så vet jag inte. Det kan ha haft med själv internatskolegrejen att göra, men oavsett anledning hade jag väldiga problem med geografin. Annars tror jag att jag oftast är så medveten om varifrån den bok jag läser kommer att jag sällan eller aldrig tänker på huruvida det finns särskilda markörer av något slag. Jag är liksom redan på det klara med att det till exempel är en amerikansk ungdomsbok, och därför reflekterar jag nog inte över sånt.

Vad tråkig och illitterat jag känner mig. 😕

(Det här inlägget har lästs 3304 gånger.)