Bokbloggsjerka 7-10 december

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Häng med i Bokbloggsjerkan!

Gör så här:
1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet hos Annika så att vi lätt hittar till ditt inlägg.
2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras jerkainlägg. Hitta nya bloggar, prata om böcker eller skryt upp dina favoritförfattare.
3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar den. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
4. Besvara följande fråga (det blir en ny fråga varje vecka!):

Finns det någon bok som du på eller annat sätt alltid återvänder till? Naturligtvis är det alltid trevligt med en motivering, men så här i juletid kan jag ha visst överseende med om tiden inte riktigt räcker till det.

Nu är det riktigt länge sen jag var med i bokbloggsjerkan, men den här kändes intressant. Jag är ju ingen omläsare, de böcker jag läst fler än en gång tror jag går att räkna på ena handens fingrar, även om jag går så långt tillbaka som högstadietiden. Böcker jag återvänder till är därför snarare böcker jag ofta tänker på eller sådana som återkommer när jag ska tipsa andra om böcker. Två av de sistnämnda är ”Slumpvandring” av Majgull Axelsson och ”Harhjärta” av Maria Küchen, två böcker som verkligen tog andan ur mig med sitt vindlande språk och berättande på flera plan.

Men just den här tiden på året finns det faktiskt en bok jag brukar läsa om. Eller snarare, som jag brukar lyssna på. Kring jul brukar jag åka västerut mot mitt hemma-hem, och under färden dit och sen tillbaka brukar jag ha sällskap av Arne Weise och hans uppläsning av Dickens ”En julsaga”. Har så tänkt även i år.

(Det här inlägget har lästs 3965 gånger.)