12

Bokbloggsjerka 9 – 12 augusti

BokbloggsjerkaHejhopp, nu är det bokbloggsjerka igen! Varje vecka ställer Annika en ny fråga att besvara, och när det är gjort är det bara att jerka (hoppa) runt bland de andra deltagarna för att få inspiration, diskutera eller få upp ögonen för något nytt. Det är ett superbra sätt att hitta nya bloggbekantskaper och nya författare att läsa. Det enda kravet är att du ska ha en bokblogg, och svara på veckans fråga som den här gången är:

Vi tar en enkel fråga den här veckan: vad läser du just nu?

Förra gången Annika ställde den frågan fick jag lite snopet erkänna att det var helt tomt på läsfronten. Jag, som oftast har minst tre böcker igång samtidigt, fick erkänna att jag inte hade en endaste liten novell på läsning.

Idag är det tack och lov annorlunda. Sommarstugeboken (som lever en tynande tillvaro på grund av att jag är så himla trött när jag går och lägger mig) är Henrik Berggrens ”Underbara dagar framför oss” om Olof Palme. Intressant och faktaspäckat, men den får inte riktigt den tid den förtjänar.

Ljudboken är Jonas Moströms ”Storsjöodjuret” om Sundsvallspolisen Johan Axberg och hans kollegor. Den här gången är det en serie mord och mordförsök som verkar hänga ihop med det nyöppnade Odjurscentret i Östersund. (Som född och uppvuxen i Jämtland har jag självklart en åsikt om Storsjöodjuret. Och herregud vad jag strösslade med smilies! Förlåt!! *skämsrodnar*)

Sommarföljetongen i Örnsköldsviks Allehanda, den lokala morgontidningen, är ”Populisten”, före detta justitieminister Thomas Bodströms senaste alster. Ingen höjdare direkt, men eftersom jag fortfarande är ledig läser jag den på morgonen.

Den sista boken jag har igång är ”Jonathan Strange & Mr Norrell”, som är en lååååång bok med maaaasssssor av sidor till brädden fylld med yttepyttebokstäver. Det går med andra ord lite långsamt även det, och därför brukar jag sticka emellan med en barn- eller ungdomsbok emellanåt, men just nu har jag precis avslutat en och inte påbörjat någon ny, så därför är det här det hela!

(Det här inlägget har lästs 1518 gånger.)

Etiketter:

12 tankar på “Bokbloggsjerka 9 – 12 augusti”

  • Det tyckte jag också för några år sedan innan jag var tvungen att läsa för jobbets räkning – jag vet, det är superjobbigt! 😉 – och samtidigt hade vuxenböcker jag ville läsa för min egen skull. Men det är bra om de inte är för lika utan håller sig till olika genrer.

 1. Kul att man får så mycket intressanta tips när man jerkar runt, har funderat på att läsa något av Moström, och Underbara dagar framför oss verkar intressant. 🙂

 2. Nyfiken på Populisten; vad gör den till ”ingen höjdare direkt”? 🙂 Den typen av omdömen blir alltid lite komiska när det är nån kändis/annan höjdare som sadlat om till författare 😀 /Bokdetektiven

  • Haha, den kopplingen hade jag inte tänkt på! 🙂
   Jag gillar inte riktigt hur han framställer sina karaktärer, det känns som att de är så sjukt stereotypa att de inte går att ta på allvar, och då försvinner liksom vitsen med att skriva en deckare som utspelar sig i vår tid.

 3. Böcker med yttepyttebokstäver ända ut i marginalerna gillar jag inte alls, mycket luft ska det vara.

  Moström och jag hade egentligen gjort slut efter Evig eld, men jag råkade visst köpa Stryparen på bokrean så han verkar få en chans till.

  • Hm, gjort slut med Moström? Nu har ju jag faktiskt inte läst Evig eld, men den förra jag lyssnade på (Hjärtats mörker) var helt rätt för roddpassen i gymmet – ibland gick det snabbare och snabbare, ibland var jag tvungen att ro bara en kilometer till…

   • Jag är så otroligt less på gnällspiken (eller gnälleröven som det heter i Skåne) Johan och hans eländige kompis Erik så jag orkade knappt tänka på att läsa en bok till. Men det värsta verkar ha gått över nu 🙂

 4. Imponerad över att du har flera böcker på gång samtidigt, önskar att jag oxå klarade av det, men jag tappar bort mig i handlingen och blandar ihop personerna om jag försöker… Och det är klart att storsjöodjuret finns…

 5. Det är verkligen förvånande när man läser alla jerkasvar, hur många det är som inte läser så mycket just nu. Som ligger mitt emellan två böcker och så vidare. Själv har jag alltid minst 5 böcker på gång 🙂

Kommentarer inaktiverade.