Börjar känna lite tidspress

Jag är ju en sån där "göra allt i sista minuten"-människa. Oftast blir det ganska bra ändå, men jag tycker att jag borde kunna ha lite bättre framförhållning egentligen. Det skulle kännas lite bättre att ha livet och framförallt arbetet lite mera strukturerat och planerat. Men icke.

Förra veckan var det meningen att mina Tallar (dvs. 8-åringarna) som kommer på besök varannan vecka skulle få sina lånekort. Men eftersom jag redan hade två bokprat inbokade för mellanstadieklasserna kände jag att det nog inte skulle bli så bra, så jag ringde upp deras fröken och vi bestämde att vi skulle ta det nästa gång. Alltså om en knapp vecka, nu då.

Jag har lite tankar och idéer kring det här, och som tur är (för det är inte planering, bara tur) så har hela gymnasiet friluftsdag just på onsdag, så jag behöver inte bry mig om så mycket annat just den dag. En tanke är att göra en liten klurighet med deras lånekort, ungefär som LäsKonster har beskrivit sin deckarvisning, och på så sätt få dem att hitta olika avdelningar och böcker. Och så har jag någonstans sett idén om "Sista skriket". Tanken med det är att barnen ska få göra just sista skriket i biblioteet, och sedan tumma på att aldrig skrika något mera i biblioteket. Jag tror att det skulle bli kul! Tål att funderas på. Jag har ju hela helgen på mig. Och måndag och tisdag nästa vecka! Det är luuungt….

Låt den rätte komma inDessutom har jag tagit på mig läsåtaganden för SV-ämnets räkning på skolan. Det brukar jag inte göra, utan när SV-lärarna ska läsa olika böcker som förslag till klassuppsättningsinköp brukar jag istället komma med fler förslag som jag redan läst och som någon annan brukar nappa på. Men i år var "Låt den rätte komma in" med på listan, och eftersom jag ändå tänkt läsa den hoppade jag på det tåget. Den är ju lite tjock, förstås, men det är ju ändå vampyrer det handlar om. Och sen av bara farten tog jag mig an en bok till, en sydamerikansk författare som lät himla spännande. OK, två böcker att surra om där, ja, och så läsa dem först. Men det ska ju inte upp till diskussion förrän i april. Det är luuungt…

Veckan efter att jag tagit på mig ovanstående böcker ramlade ett mail från barnavdelningen på stadsbiblan ner. Kallelse till klassuppsättningsmöte 19 mars. Bifogat fanns tre (3) papper med olika barn- och ungdomsböcker som skulle avhandlas. Tittade som snabbast genom barnböckerna, såg ett par jag hade läst och kände mig nöjd med det. Fokuserade istället på ungdomsböckerna, eftersom det i stort sett endast är jag som bokpratar för högstadie- och gymnasie- ungdomarna. Av 20 böcker hade jag läst – EN! Däremot var det hela 15 böcker som stod på min mentala "de här böckerna vill jag läsa"-lista:

"Trasig ängel" av Bente Bratlund (brukar gilla hennes barnböcker)
"Jagad" av Kevin Brooks (har inte läst något av honom, men han är omtyckt bland eleverna)
"Poker mongo" av Hans Carstensen (har fått fina omdömen, bland annat av Bokhora)
"Raderad" av Nick Gifford
"Eldmärkt" av Joanne Harris (tror inte på den som klassuppsättningsbok, men kul med en fräsch fantasy!)
"Utpekad" av Nigel Hinton (vi gillar Argasso – bra och lättlästa böcker!! Och så från Ö-vik…)
"Brevvännen" av Ally Kennen
"De kallade mig Ise" av Madeleine Krell (lite väl rejäl, men ett riktigt bra ämne)
"Min typ brorsa" av Johanna Lindbäck (skriven av en av Bokhororna!)
"Tystnadens hus" av Magnus Nordin (samma som med Brooks)
"Avhopparen" av Kim Olin (egentligen var det "Beskyddaren" som stod på listan, men jag tycker det är lite töntigt att köpa in del två i en serie – varför inte hellre satsa på ettan och hoppas att ungdomarna tar tvåan av bara farten?)
"Jag såg honom först!" av Eva Susso
"Vad skulle du ha valt" av Annika Thor
"Det dina ögon ser" av Christina Wahldén (hon skriver ju så bra böcker)

Dessutom hade kollegan på förslag att jag skulle läsa "Hitta felix" av Kristina Sjögren och snacka in den på klassuppssättningsmötet.

Shit pommes frites!

Ja, ja. Jag har avverkat ett par tre fyra fem sedan dess, men lite tidspress börjar jag känna!

Fast det är klart, det är ju snart sportlov, så det är luuungt….

(Det här inlägget har lästs 3455 gånger.)