Dags för lite litteraturhistoria

Soundtrack: ”Stockholm” med Orup.

(Tänker alltid på min högstadie-Ulliz när jag hör den här! :D)

Tänkte hänga på Stockholm (faktiskt) och läsa ”Norrtullsligan” av Elin Wägner i år. Har aldrig läst något av henne, har faktiskt aldrig ens tänkt tanken, men nu känns det som om det är dags. Lite inspirerad har jag väl blivit av de teknister som letat sig in i biblioteket under veckan och sökt böcker av svenska klassiska författare, jag har verkligen pratat mig varm för både Hjalmar och Selma. Även Vilhelm gillar jag, men det känns lite mer beroende på vem som ska ha honom. Och så är det så himla trevligt att få stajla lite och skämma bort eleverna med Alex Författarlexikon sen, de är ruskigt tacksamma över att få den hjälpen som start inför informationssökningen om författarna.

”Norrtullsligan,” alltså. Återkommer med kommentar om den. Och så ska jag läsa på lite om Elin, förstås.

(Det här inlägget har lästs 3181 gånger.)