Day 05 – A book that makes you happy

En bok som gör mig glad?!


time to be wild and colorful and fun av Helen Liao (CC)

Det känns som lite omläsnings-tänk här, och omläsningar är ju inte riktigt min grej. Men OK, jag är inte den som är den. Vissa böcker ger ju en pirrande känsla, ett ”shitshitshitvaddethärärgaletbrabrabrajagvillaldrigaldrigaldrigslutaläsa!!!”-bubbel i magen. Dit hör såklart Twilight (jag veeet att jag tjatar), men även Harry Potter och min senaste kärlek –

*trumvirvel*

”Mycket mer än så” av Sarah Dessen. Jag har läst så mycket om Sarah Dessen och hennes böcker, bland annat på Bokhora, Tonårsboken och andra ställen, men inte något av henne, och därför la jag vantarna på den här så snart den var uppackad ur bokleveransen.

Från baksidan av boken:
”Auden är perfekt. Den perfekta dottern, den ansvarsfulla systern, den duktiga eleven. Helt enkelt tjejen man kan lita på. Själv har hon länge känt sig instängd av alla krav.

När hennes pappa frågar om hon vill tillbringa sommarlovet hos honom och hans nya familj tackar hon ja. Hon börjar sommarjobba i en klädbutik och plötsligt händer någonting. Hon får lära sig allt om hur tjejer pratar och beter sig, om vänska och om kärleksbekymmer. Och så möter hon Eli, en ensamvarg. Tillsammans ger de sig ut på ett uppdrag: Auden för att göra allt det hon aldrig har gjort, Eli för att lära sig leva med de skuldkänslor han bär på efter bästa kompisens död.

Det blir sommaren när allt förändras.”

Det här är min bussbok, alltså den bok jag läser på bussen på väg till jobbet på morgonen. Och den är helt underbar! Språket, människorna, miljön och storyn – allt gör att jag fullständigt tappar andan när jag läser. Och omslaget! Det här är om inte annat så ett bokomslag som gör mig lycklig! ♥

(Det här inlägget har lästs 3093 gånger.)