Day 28 – Favourite title

De flesta böcker jag läser är sådana jag antingen har läst om på bloggar, i boklistor eller tidningsrecensioner. Det är ytterst sällan jag plockar upp en bok där jag inte vet något om boken eller har hört talas om författaren i något sammanhang tidigare. Men när jag väl gör det är det tre saker som tillsammans har bidragit till den handlingen:

Omslaget. Jag är ledsen, men utsidan betyder så oerhört mycket för första intrycket, inte minst när det handlar om barn- eller ungdomsböcker. (Många gånger har jag önskat att jag hade bokomslag att sätta runt böckerna bara för att utsidan gör att ingen av mina elever frivilligt skulle plocka upp dem.)

Omfånget. Jag spontanplockar nästan aldrig upp en bok på mer än 500 sidor om det är en helt ny bekantskap för mig.

Titeln. Den ska ju på sitt sätt med bara några få ord berätta vad hela boken handlar om.

En titel som gör mig alldeles varm är ”Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket”, däremot är jag inte särskilt förtjust i boken i sig. 😉

En titel som jag däremot tycker känns lite krystad (trots att det är i samma ”titelgenre” som den ovan) är ”Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött”, men jag har inte läst den än, så jag kan inte säga hur bra jag tycker titeln är som representant för boken.

En titel som jag däremot tycker är helt outstanding, som tillsammans med omslaget säger allt jag vill veta om boken och dess innehåll, det är ”Bryta om”.

Bryta ihop? Börja om?

Fan, vad bra den är.

(Det här inlägget har lästs 3540 gånger.)