Under arbete: ”Det borde finnas regler”

Jag läser, läser, läser och inser att jag ändå inte kommer hinna klart innan sju. Känner att jag får skämmas lite, men vill ändå skriva av mig det jag upplevt så här långt.

Mia är fjorton, bor i en riktig håla där inget händer och bara längtar tills hon ska börja gymnasiet. Miriam, hennes bästa kompis är kär i Per, en gubbe som är nästan minst lika gammal som hennes pappa. Karl, Mias andra bästa kompis är … Karl helt enkelt. Nörd, pluggo och nästan övernaturligt smart. Det händer helt enkelt inte mycket alls i Mias liv, det är skola, span, tjuvrökande och fester.

Tills Vlad dyker upp. Vlad som är så vuxen (sjutton) och som gör något med Mia, med hela hennes kropp och psyke.

”Det borde finnas regler” är Lina Arvidssons debut. (Läs gärna måndagsmötet med henne på Bokhora.) Och vilken jevvla debut sen! Jag skrattar, myser, fnittrar och ler, jag blir förbannad och jag tänker med kärlek ”älskade lilla vän….” Jag är som sagt inte klar med boken än (som är ett recensionsex från Gilla förlag) och jag lovar att återkomma när vi är färdiga med varandra, men tills dess:

”Både jag och Mirjam vill gå på Hylliedahlgymnasiet. Det ligger i Brohamn och det är en rätt stor stad, dom har två HM där. På Hylliedahlgymnasiet har dom estetiska linjer och yngre lärare och stora fina lokaler. Vi har alltså varit där på öppet hus. Och så ligger det en godisaffär precis där det finns sånt där fint godis som kostar nio och nitti hektot och dom har marzipanägg. Hela året om, inte bara på påsk. Fatta. Det kommer att göra våra liv så mycket bättre.”

(Det här inlägget har lästs 3258 gånger.)