Det där Augustpriset

Igår tillkännagavs så nomineringarna till årets Augustpris. Min rent spontana känsla var att jag inte hade en aning om någon av böckerna, utom Rosenberg då som jag inte alls kom överens med i början av sommaren.

Johannes Anyuru har jag ju hört talas om, men inte läst. Ändå låter ”En storm kom från paradiset” som en bok jag faktiskt skulle gilla. ”Ingenbarnsland” av Eija Hetekivi Olsson fanns med på läslistan ett tag i somras, men ramlade sen bort, liksom Sara Stridsbergs ”Medealand och andra pjäser”. Peter Fröberg Idlings ”Sång till den storm som ska komma” låter också intressant, även om den som jag absolut helst vill lägga vantarna på just nu är Cilla Naumanns ”Springa med åror”. Har varit lite ljum inför den ända tills jag lyssnade på senaste bokpodden från Bokhora. Vill läsa, ju!

Bland fackböckerna vill och ska jag läsa Ingrid Carlbergs ”Det står ett rum här och väntar på dig…”. Zlatans självbiografi har jag ju redan läst, och annars är det faktiskt ingen som känns lockande. Möjligtvis Katrine Kielos ”Det enda könet”.

Barnböckerna lämnar jag nog också därhän, men Emmy Abrahamsons ”Only väg is upp” och Moa-Lina Croalls ”Jag blundar och önskar mig något” står absolut på läslistan, liksom Mårten Melins ”Jag är världen” och kanske, kanske, ”Elin under havet” av Sofia Malmberg.

Så växte listan lite till, då. 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

(Det här inlägget har lästs 3347 gånger.)