Dop i morgon

I morgon söndag är det dop på lilla (?) Klara. Det är Ps lillasyster Anna och hennes kille Per som fick dottern Klara redan i februari, och i morgon ska hon alltså döpas. Det blir här i Ö-vik, närmare bestämt i Domsjö kyrka, i morgon eftermiddag. Och P och jag ska bli gudföräldrar! Det känns stort! Anna frågade mig redan i juni när jag var och hälsade på hemma hos dem i Laxviken om vi ville det, och jag sa naturligtvis ja på stående fot, men menade att jag tyckte att hon skulle prata med P själv. Som naturligtvis inte heller sa något annat än ja. "Pompadou" har ju liksom fångat allas hjärtan… Varför Pompadou? Kolla bilden från Stugsista, så förstår du!

Och vad köper man i doppresent? Själv har jag en silversked med mitt namn graverat på, som jag tror att jag fick i doppresent – rätta mig om det är fel! – och det tycker jag är en lite kul grej. Samtidigt så är ju ett smycke av något slag lite kul till en tjej. Och P tyckte absolut att hon skulle få något gosedjur. OK. Sagt och gjort. Ut på stan för att se vad jag hittade. Och här är resultatet. (Nä, jag shoppade inte idag, så sent ute är jag inte.)

Doppresenterna

Behöver jag säga att elefanten är min favorit…? Besticken är inte i silver, utan lite mer praktiskt i rostfritt. Men fina är de, med en häst på gaffeln, en ko på kniven, ett får på den stora skeden, och en gris på den lilla skeden. På armbandet blev det också elefanter, så det blev lite av elefanttema till tösen…

Aah, vad fin elefanten är!!Besticken har vi låtit graveraOch armbandet är ett riktigt gulligt barnarmband

Återkommer med bilder från dopet och på huvudpersonen i fråga efter morgondagen.


Och så har jag fått veta att det inte är fel att äta laxen från ICAs frysdisk. Det är både ekonomiskt och miljövänligt att skicka lax över halva jordklotet för att packa den. Det finns inte folk nog här i Norden för att filéa och packa laxen på plats, vilket innebär att man då måste filéa den maskinellt. Och att filéa maskinellt skulle leda till ett så stort svinn att det inte är ekonomiskt försvarbart, och dessutom får vi ju hela tiden höra att vi inte ska kasta mat – för det är det värsta miljöbrottet som en vanlig Svesse utför. Så, OK då – ät lax!!

(Det här inlägget har lästs 4694 gånger.)