En helg i Stugan

Framsidan, krattad och klar

I helgen har P och jag firat sista april traditionsenligt i Stugan. När jag var upp som snabbast i förra helgen var det fortfarande en hel del snö kvar, men nu har (nästan) allt försvunnit. Det som ligger kvar är en minimal remsa snö under takraset på norrsidan. Vädret har väl varit sådär, men jag har i alla fall kunnat vara ute alla dagar, så det har blivit en del krattat och pysslat. Även om det är trist att kratta, måste jag erkänna att det har varit enklare i år än tidigare. Och visst blir det fint när det är klart!

Fast det finns ju så mycket annat kul att hålla på med!

TrädgårdshörnanLökplanteringenPotatis på förgroning

 

Jag har grävt om en av odlingslådorna och satt lök i den, och rensat jordgubbslandet i den andra. La fiberduk över och hoppas på att det ska gå lite snabbare. Kanske jag ska så morötter nästa helg? I växthuset har jag städat och lagt potatis på groning. Har inte gjort det tidigare, så det är lite spännande och se om det blir någon skillnad.

Inuti växthusetVärmefläkten

Har i alla fall kunnat testköra värmefläkten jag fick i julklapp, och den fungerar hur bra som helst. Tror nog att gurkorna, tomaterna, paprikorna och chiliplantorna får flytta upp till helgen…

Tulpanerna är på vägRabarbern är också på vägBotaniska påskliljor

 

Och det händer ju så mycket annat kul också! Tulpanerna är på väg upp ur blom- och örtlådan en masse! Rabarbern tittar upp så sakteliga och när jag skulle elda slänten såg jag att här och var tittade narcisser och tulpaner upp! Jag satte lökar av botaniska sorter för några år sedan, men jag har inte sett så mycket av dem förrän i år. Kul!

Bara lite is kvarGrannarna var ut med båten och tryckte på isen

Och så sjönk isen nu i helgen. Den låg som en enda stor massa när vi kom i onsdags, började röra på sig på fredagagen och så försvann den på lördagen. Jag vet inte om det var tack vare grannarna som rodde ut och tryckte på den, eller om den hade sjunkit ändå…?

KossanDen nya måsenTrädgårsskrämman

Jag har en liten svaghet för trädgårdspryndader. I växthuset vilar än så länge kossan som jag fick i julklapp för några år sedan. I dag fick hon sällskap av en mås som jag hittade bredvid sopkontainern. Och trädgårdsskrämman övervakar naturligtvis omgivningarna, även om hon är under tak än så länge.

Haren kikar fram från sitt vanliga gömställeHönan kanske har hittat sin plats i trädgården

 

Men haren har flytttat ut! Och den nya hönan som jag fick i födelsedagspresent har även hon gjort en lov och spanat in sitt nya hem. Resten av prydnaderna kommer på kort en annan gång…

Rejäl dimma som drog förbiHögt vatten i vår

I fredags kom det helt plötsligt ett jättestråk med dimma. Jag vet inte om det var en föraning om att isen skulle sjunka, eller om det var något annat. Jag tyckte inte temperaturen svängde så mycket uppe på altanen hos oss. Och stråket var tjockt men drog snabbt förbi! Jag hann nästan inte leta rätt på kameran och trycka av innan det var borta. Coolt. Det har varit ovanligt mycket vatten i år också. Björkarna som brukar stå en bit upp på stranden har haft det blött om fötterna, och Jannes bryggar har för första gången på decennier varit i närheten av vatten. Fast nu är det på väg tillbaka. Vad som tyvärr också är på väg tillbaka är mitt favorithat nummer 1: tistlarna! Grrr!!!! Varje år invaderar de gräsmattan och slår ut i stickiga blaffor överallt! Men i år ska jag ta dem, varenda en!

Tistel

(Det här inlägget har lästs 3795 gånger.)