Glad påsk!

Det har varit en lite annorlunda skärtorsdag för oss i Parkbiblioteket idag. Först och främst har vi haft elever på skolan! Det är den första skärtorsdagen sen jag började jobba här, annars brukar elever och lärare vara kompensationslediga för Öppet hus på skärtorsdagen. Men inte nog med det, vi har kuppat lite för våra Facebookfans idag också!

Vi har en liten kyckling som piper om du håller den rätt i handen, och uppdraget har varit som följer: 1. Var ett fan till oss på Facebook. 2. Få kycklingen att kvittra. Resultat? En påsköveraskning, just den här gången i form av en strut med lite godis i! Populärt, kan jag säga! 🙂

Det var också tänkt att jag skulle hålla ett bokprat om skräckböcker för en EC1:a, men vi fick boka om det till första lektionen efter lovet istället. Det var liiite väl många som tagit tidigt påsklov. Men det är bra, då får jag en chans att snabbrepetera mina King-favoriter över lovet!

Ja, apropå lovet ja! Har ju som vanligt tänkt lägga en hel del tid på inläsning av litteratur, och har samlat på mig en försvarlig hög med böcker:
”Skriv om och om igen” av Ylva Karlsson och Katarina Kuick (om skrivande, intressant!)
”I det här trädet” av Katarina Kieri och Per Nilsson
”Min första världsensation” av Annaleda Hedman (barnbok, faktiskt)
”Sex veckor” av Kate Cann
”Kulor i hjärtat” av Cilla Nauman
”Gömmarna” av Cannie Möller
”Ett nytt liv på köpet” av Emma Granholm
”Rekryten” av Robert Muchamore
”Ett hål i själen” av Kjetil Johnsen
De tre sistnämnda är tips från ett gäng grabbar i år 6 av typen ”Tina, du MÅSTE läsa den här, den är chokbra!” 🙂

Dessutom skulle jag behöva läsa in mig på några fler engelska titlar för framtida bokprat, de jag har spanat på är:
”Skinned” av Robin Wasserman
”Hungergames” av Suzanne Collins (har faktiskt inte läst den på svenska)
”Can you keep a secret?” av Sophie Kinsella
”Furnace: lockdown” av Alexander Gordon Smith

H-hrm.

Och så damp litteraturlistan på förslagen till vårens klassuppsättningar på stadsbiblioteket ner i mailboxen igår:
”Bara inte du” av Katarina von Bredow
”Briggsy” av Isla Dewar
”Sommaren jag blev vacker” av Jenny Han
”Dårhus” av Ally Kennen
”Mitt nya jag” av Rosie Rushton
”Hatar att älska” av Josefin Schygge
”Knivsegg” av Robert Swindells
”Sista chansen” av Marta Söderberg

Ja. Just det ja. Kollegan lämnade mig en kom ihåg-lapp häromdagen där hon hade highlightat följande:
”Bekämpa din inre tidsoptimist – beräkna alltid dubbelt så lång tid!”


Men ikväll ska jag bara mysa – laddar för ett Sibyllameal och Nick Caves ”Benny Munros död”. Mysigt….

(Det här inlägget har lästs 3172 gånger.)