Gör skillnad! Från klimatångest till handlingskraft (#mikrorecension)

Författare: Johanna Nilsson, Maria Soxbo & Emma Sundh
Bokens första mening: Klimatforskarna har sagt sitt: vi måste ändra livsstil, annars jiddrar vi big time med framtida generationers chans till en hyfsad framtid.
Utgivningsår: 2019
Antal sidor: 192
ISBN: 978-91-1-309767-1
Förlag: Norstedts

Sammanfattning:
Enkel, lättsam, men jag hade önskat ännu mer handlingskraft.

Vad lockade?
Jag försöker ständigt hitta sätt och ändra mindset när det handlar om att minska min klimatpåverkan. Författarna står bakom Klimatklubben, och här kändes det som om jag verkligen skulle få verktyg, utan pekpinnar som bara blir destruktiva.

Handling:
I 12 kapitel går författarna genom olika delar av livet och hur det kan påverka klimat och miljö: konsumtionen, bostaden, barnen, jobbet, osv. Fakta och statistik blandas med intervjuer och krönikor, och allt hänvisas till med källor.

Åsikt:
Enkel och lättfattligt skriven. En bra nybörjarbok, men för mig är mycket av innehållet gammal skåpmat. Jag kan också känna att den där handlingskraften inte alltid vinner över ångesten, och jag är tveksam till om boken faktiskt hjälper den som känner riktig klimatångest.

Gör skillnad! av Emma Sundh, Johanna Nilsson och Maria Soxbo

(Det här inlägget har lästs 1647 gånger.)