Halvmånadsrapport från Stugan

Regnmätaren - och det är bara dagens regn!Juni har minst sagt bjudit på varierande väder! Först sol och tokvarmt i tio dagar, men efter att vi valt att flytta till Stugan har vädret slagit om totalt. Sammanlagt har det kommit drygt 20 mm regn i veckan (plus ca 10 mm hittills idag – jag tänker INTE gå närmare regnmätaren och kolla!), vinden har varit ömsom från väst, ömsom från syd, men sällan bara en lätt bris…

Det har med andra ord inte hänt särskilt mycket här i veckan. Jag har ju jobbat, och P har pysslat på med hjälp av den bärbara datorn från Stugan. Jag har i alla fall fått ner all blomplant i krukor, så nu står det fyra terrakottafärgade plastkrukor på trappen, och två mycket snygga grå kvadratiska krukor i myshörnan. Det fanns ju faktiskt en anledning till att jag ville ha trappen så bred som den är! Det mesta som har blivit gjort senaste dagarna hände i går lördag, när solen faktiskt sken hela eftermiddagen och termometern nådde upp till 18 grader. Grannarna hade födelsedagsfest för Alice, 10 år, och mamma Magda var mycket glad över det fina vädret – det var 17 barn inbjudna, och ingen hade tackat nej… De badade och lekte i vattnet i timmar, och jag förstår inte att de fortfarande var vid medvetande på eftermiddagen. Kai har ännu inte lagt ut termometern i vattnet, men så varmt kan det knappast vara. Jag tänker i alla fall inte testa den här helgen!

Regntunga skyar över BillsjösjönBlommorna på trappenPatrik och Klara

P:s lillasyster Anna har varit här i helgen med lilla Klara, och de kom och hälsade på oss en snabbis innan de for hem idag. P passade på att ”skägga” Klara, dvs gnugga skägget mot henne, och hon tyckte det var skitkul! Hon kom igång och snackade ordentligt då!


Förra helgen var jag som jag skrivit tidigare hem till mamma och pappa. Pappa fyllde år och uppvaktades av oss alla. Av Andreas fick han en solstol, som var jätteskön att sitta i. Historien bakom är att Andreas brukar ha otur och ha sönder saker och ting som är pappas, fast oftast beror det nog på att grejorna redan innan är ganska slitna och när Andreas använder dem råkar de helt enkelt nå den punkt när de inte håller längre. Och tidigare i våras hade Andreas lånat en solstol för att sitta i, och efteråt upptäckte han att en av plastgrejorna som ska hålla ryggstödet på plats har spruckit. Alltså köpte han en ny stol till pappa nu…

Pappa fick mest presenterAnna fick en krusbärsbuskePappas gamla pärla

Anna har precis blivit klar med sin examensuppgift för ekonomutbildningen, så även hon blev uppvaktad. När jag blev klar med min utbildning för tre år sedan fick jag en uppstammad krusbärsbuske av Anna och Ninna i present. Och nu var det så att sorken har varit på krusbärsbusken i Boberg så väldigt i vinter att vi trodde den var död. Alltså måste ju även Anna få en krusbärsbuske i examenspresent! Nu visade det sig efteråt att busken inte var död, men två krusbärsbuskar är ju inte heller fel. Nu är det dessutom en röd och en gul buske som finns i Boberg.

Jag pushade även på för att vi skulle ta fram cyklarna under helgen, och jag och mamma hämtade upp hennes och pappas cykel. Pappas är en gammal pärla som är helt underbar att cykla på – man sitter som en kung! Dessvärre var bakdäcket (som var ett orginaldäck) i väldigt dåligt skick, så när jag provcyklade kom jag inte ens till grannen innan det small. Jag måste försöka få tag i ett nytt däck, gärna med fälg och allt så hundens sommarmotion är räddad. På söndagen lånade jag däremot mammas cykel och drog iväg ungefär en mil neröver, stannade och drack vatten ur en kallkälla, vände och cyklade hem. Men jag måste erkänna att jag hade glömt hur mycket uppför det är när man cyklar hem till Boberg. Och ont i rumpan fick jag!

(Det här inlägget har lästs 3668 gånger.)