I’m gonna save my money… OHH, SHOES!*

Soundtrack: ”Diggi-Loo Diggi-Ley” med Herreys.

Det är mycket jag älskar med mitt jobb – eleverna, lärarna, kollegan, småbarnen, tanterna, osv, osv. Sen finns det ett par saker som jag lärt mig uppskatta genom den tidigare avsaknaden av dem. Efter att ha jobbat på bland annat ett par olika bensinstationer i mååånga år har jag verkligen lärt mig att uppskatta att ta på mig mina egna kläder på morgonen. Ingen uniform, ingen tråkig, stel skjorta med dålig passform, utan MINA kläder. Och framförallt, MINA skor.

Jag har alltid gillat skor, alltid hittat minst ett par varje gång jag går in i en skoaffär, och alltid gillat att använda dem. Och det gör jag fortfarande. Innanför mitt och kollegans kontor har vi vårt bokmagasin, där vi även har våra klädskåp. Under sommaren städade jag ur magasinet lite, och vi fick en hel massa tomma hyllor – som jag nu fyllt. De fungerar mer som skohyllor än som bokhyllor, just nu…

Och idag fick jag en helt ny bok i min hand – ”Fifty shoes that changed the world”. En sådan titel förpliktar inte så lite, inte. Började bläddra i den och hittade bland annat Nikes Air Jordan, flip-flopen, stilettklacken och Converse, som tydligen hängt med ända sen 1917. Hade jag ingen aaaning om!

Och så fanns Foppa-toffeln med! Inte illa! Och med tanke på hur de där pjucksen används så kan man nog faktiskt säga att de förändrat världen lite. 🙂

* I’m gonna save my money.. I’m gonna save my money.. OHH, SHOES!


Och så har jag nog haft årets gulligaste gymnasieettor på besök idag. Så där underbart småpojksaktiga att man bara vill kasta sig på dem och göra en ”goalelle”, ni vet, när man på gammeltantsmanér tar tag i ena kinden och nyper till samtidigt som man säger typ ”men vilken duktig liten pojke du är minsann!” 😀

(Det här inlägget har lästs 3530 gånger.)