Tematrio – Sommarens läsplaner

OK, vi är redan i början på juni och visst är det på tiden att man tar och planerar lite sommarläsning? Det tycker även Lyran som har sommarens läsplaner som veckans tematrio.

1. Ljudböcker: En bok som jag bara har blivit mer och mer nyfiken på är ”Little Bee”, som jag läst om lite här och lite där, även om Bokcirkus absolut har det skönaste inlägget. Jag har den just nu i öronen och jag gillar det supermycket! Annars är sommartid lite av deckarlyssnande för min del, så jag spanar just nu på något av Fred Vargas (som jag inte läst något alls av) och något av Linwood Barclay (som jag inte heller läst).

2. E-böcker: Mest kommer jag nog att läsa e-böcker i sommar. Först ut kommer ”Sankta psyko”, som jag försökt lägga framför ögonen ända sen den kom ut i höstas, att vara. Och så tycker jag att ”Själamakerskan” låter så himla … lovande. Italiensk, liksom, när läste jag det senast? Och ungdomsböcker, förstås! ”VM-sommar””Som Zlatan fast bättre” och ”Jag väntar under mossan” är de som står högst på listan.

3. Klassiker: Eftersom jag är med i Lyrans Klassikerutmaning står redan ”Hemsöborna” och ”Stolthet & fördom” på sommarlistan, och så ska jag ta några av böckerna från Kill hyllvärmare-högen också, och känner mig mest sugen på ”Jonathan Strange & Mr. Norrell”, ”Duck city” och ”Den hemliga historien”.

Och dessutom: Just nu läser jag Duff McKagans självbiografi, myser, ryser, minns och förundras. Nästa bok på listan är ”Sonjas sista vilja” (som jag vet kommer dyka upp i postlådan) och så håller jag tummarna för att jag hinner få ”Nya kontakter” innan sommaren. De senaste åren har jag tagit en chick-lit per sommar, och det är väl dumt att frångå ett vinnande koncept? Och eftersom det gamla välkända ordspråket lyder ”ingen sommar utan minst en tegelsten” går jag också och sneglar lite på ”Underbara dagar framför oss”. Den känns som en klockren sommarläsning.

Vad läser du i sommar?

(Det här inlägget har lästs 3004 gånger.)