Introduktioner, poesi och samtal med en chef

Idag har hela dagen gått i 100 knyck! Rivstartade med biblioteksinroduktion för en etta, fortsatte med en poesilektion i åk nio på Sörliden och avslutade sen dagen med ytterligare en introduktion. Härliga gymnasieettor som inte tvekar att ta för sig och som inte är rädda för att synas. Sånt gillas!

Poesilektionen är en del av PoesÖ-projektet som biblioteken i Örnsköldsvik har dragit igång. Det hela började egentligen igår när Daniel Boyacioglu var på besök, och han hade utan tvivel gjort intryck! Tyvärr hade inte jag möjlighet att vara med igår, men Maria, min bibliotekariekollega i det här projektet, var med. Bland annat sa han att poesi handlar inte om orden på papperet som i prosa, utan om mellanrummet mellan raderna. Bra sagt! En av killarna i klassen mindes en av Daniels dikter och gav den som exempel på vad han menade. När vi pratade om olika sorters poesi kom de med massor av bra förslag, och både jag och Maria fick lära oss något nytt! 🙂

Sedan fick de prova på att göra ett poesipussel. En del tyckte att det var väldigt svårt, medan andra verkligen såg det som en utmaning. Vi fick in jättefina dikter och jag är helt övertygad om att Annika, som egentligen är deras lärare, kommer att få dem uträtta storverk senare under poesiskrivningen!

Alldeles i slutet av dagen pratade jag med en av mina före detta chefer, en av dem som jag tycker allra, allra mest om, och det var ett samtal som verkligen gladde och lyfte mig. Jag fick cred för vad jag kan och kände att jag har gjort bra ifrån mig när jag jobbade där. Annars hade jag inte fått de där peppande orden i örat, och inte heller känt mig så lätt till sinnes när jag la på.

Tack för det!

Kärlek!

(Det här inlägget har lästs 3085 gånger.)