Jag har köpt en matta!

Jag, vet, jag har fuskat nu! Men jag bara måste få berätta!! Jag och lillasyster skulle fara på IKEA redan förra helgen. Då ställde jag in eftersom P och jag tog en sista helg i Stugan. Istället satsade vi på att fara i helgen som var, men då blev lillasysters sambo (som skulle följa med) sjuk, så det fick skjutas på ytterligare. Och i dag var jag till Härnösand.

P har påbörjat en treveckorsrehab i Härnösand idag, och jag tog ledigt för att skjutsa ner honom och vara med lite den här första dagen. När vi var nästan framme i Härnösand, jag tror att det var efter Älandsbro, kom P på att han glömt "boken", dvs mediaspelaren hemma. Laddaren var med, men själva spelaren (med alla böcker han lagt in för att ha något att syssla med nu när han ligger inne) var alltså kvar hemma. Så vad göra? Jo, jag skjutsade honom till medicinkliniken, släppte av honom – och gasade upp till Ö-vik igen. Hämtade spelaren och for ner till Härnösand och lämnade den. Måttligt road, men vad annat att göra? Jag förstår att han tycker det är tillräckligt trist att ligga inne i tre veckor, och har man inte ens en bok att läsa – ja, tänk själv!

Men jag muttrade en hel del, det ska jag säga. Dels över den tid som jag hade planerat tillbringa med honom vid läkarbesök och liknande, dels över alla utsläpp jag helt i onödan gasade ur bilen. Det enda något försonande var i så fall att jag hann lyssna drygt tre timmar på "Berättelse om herr Roos"… Återkommer om den.

Tillbaka till mattan. Efter att ha lämnat av spelaren och varit en stund i Härnösand (fast jag missade alla introduktionssamtal) tyckte jag mig faktiskt behöva lite roligheter också, så jag for helt sonika vidare till IKEA. Gick bara snabbt igenom varuhuset, det tog faktiskt inte mer än ca två timmar. Och det ska jämföras med min och lillasysters normala genomgångstid på ca 6 timmar. Fick i alla fall syn på en matta… Det är egentligen en julgransmatta, men jag tycker den fungerar lika bra vid min soffa under hela vintern. Titta bara!

Så här brukar det se ut, en grön, lite sommaraktig matta:

Den gröna sommarmattan

Och så här ser den nya mattan ut:

Här är den nya mattan...

Vilken skillnad va!?! Nä, jag skämtar bara, skillnaden kommer här:

...och den lyser!!!

Mattan går att tända!!!!!!!!! (För dig som inte vet – mitt och Ps hem är alla onödiga elgrejors fristad…)


Men jag snabbgick ju bara igenom IKEA, så jag längtar precis lika mycket ändå tills jag och lillasyster ska iväg. Måtte det bli snart! Jag skulle ju bland annat ha haft en annan filt också, istället för den gröna som numera alltså är sommarfilten.

(Det här inlägget har lästs 3150 gånger.)