Kliiga fingrar idag.

Soundtrack: ”Autumn” med Paolo Nutini.

Lördagar går oftast i vilans tecken, lite småplock, lite lite matlagning, en kortisprom, och så slappandet – över en bok, vid datorn eller som igår, framför TVn.

Söndagar, däremot, har en förmåga att fyllas med allt mellan himmel och jord! Veckans matplanering och matlagning av lunchdosor, kanske en sväng till Stugan (inte idag), till stan en snabbis med svärmor, världens bästa Klara på besök, läsa ut bokcirkelboken eller bara försjunka i något helt annat, skyffla ut gruslasset som ligger på hallgolvet, ett längre träningspass eller en långsväng ensam med tankarna… och så en vilja att komma igång med lite nya grejor!

Just idag vill jag ta tag i Cecilias inlägg om vad hon gör under sina jobbdagar, jag har ju fått i uppgift att på ett enkelt och kortfattat sätt tydliggöra vad vi gör i biblioteket för skolledning och övrig personal. Jag har påbörjat tankarna lite under veckan som gått, och inser nu när jag sitter här och det bara kliar i fingrarna att jag borde verkligen bli bättre på att använda Google Docs istället för att spara på användaren på jobbet. Eller också inte, man ska vara ledig på helgerna, va?

autumn fades

Autumn fades by Aunt Owwee CC (by)

Eftersom jag inte kunde lägga tid och energi på jobbtankar har jag istället försökt förstå det här med Creative Commons. Roligt, men lite lurigt. Någon som kan säga om jag gjort rätt? Eller vad jag gjort galet? 😉

Och Alicia, om du läser det här, kolla på CC du också, vore kul om du ville dela med dig av alla dina vackra bilder och samtidigt få lite länkning till dem! 🙂

(Det här inlägget har lästs 3232 gånger.)