Kurar i soffan

Visst har sommaren sitt när det kommer till läsning, men nu när det blir mörkare, murrigare och kurigare kryper jag gärna längre ner i filten med en riktigt otäck bok. Hade tidigare i sommar lyckan att äntligen få tag i Stephen Kings ”Varulvens år”, som jag letat i säkert 15 år! Den har fått ligga och mogna till sig lite, men nu i veckan var det dags.

Varulvens år

P tittade på TV och jag kröp lite närmare honom innan jag försiktigt öppnade boken. Har så tydliga minnen av framförallt bilderna, men kunde till min förvånging konstatera att handlingen var i det närmaste bortglömd. Det är väl inget högklassigt mästerverk, direkt, men tusan vad jag fastnar!

I januari har en man sökt skydd i en övergiven lada. Plötsligt hörs krafset av klor mot dörren...Han ställer ner kaffekoppen och tittar ut genom den öppna bilrutan. Plötsligt dyker en varelse upp, sträcker in den kloförsedda tassen...

Jag kan verkligen förstå varför jag så handlöst föll för Stephen King när jag läste ”Varulvens år” första gången som 12-13-åring. Och jag funderar allvarligt på att ta en ny omgång med ”Det” under hösten…

(Det här inlägget har lästs 3497 gånger.)