Nemi och fantasi

Varulvens årJag har ganska livlig fantasi. Ganska. Livlig! När jag var tolv tretton år fick jag låna Stephen Kings "Varulvens år", den illustrerade utgåvan och jag fastnade direkt! Jag kan fortfarande plocka fram de flesta av bilderna ur huvudet när som helst. Ruskiga, det är vad de är. Och handlingen… I helgen när jag och P var i Stugan berättade jag om en episod ur boken, som jag alltid kommer att tänka på när vi är i Stugan och ska gå och lägga oss. Precis innan, liksom. Jätteläskig, men jag tänker inte beskriva den närmare här. Lite självbevarelsedrift har jag allt.

En annan King-klassiker är "Monstret i garderoben", som gjort att jag fortfarande kollar klädskrubben innan nattning om jag är ensam hemma. Cirka 20 år senare. Det är fantasi, det.

Att ha fantasi är naturligtvis inte bara av ondo. Fantasin gör ju inte bara att jag lyckas skrämma skiten ur mig själv med bara mina tankar som instrument, utan den leder till mycket gott också. Jag har t.ex. lätt för att se mig själv lyckas med olika saker och ting, lite av det som brukar kallas "vinnarskalle". Och det finns fler som har fantasi.

Nemi blir också lurad ibland...En av mina idoler, "Nemi", har rejält med fantasi! Hon kan komma upp med de mest förunderliga saker för att förklara verkligheten, och det behöver inte vara till någons nackdel. Vi har även en del andra gemensamma punkter, som att man kan känna sig himla lurad när man får veta att sköldpaddor inte kan ta av sig skalen. Trots att de gör det hela tiden i tecknade serier. Men Nemi kan man lita på. Inget ruffel och båg, där inte! Och det är ofta som serier faktiskt är schysta!

Nemi vet hur man skaffar sig kunskaperFör det är faktiskt så att man lär sig saker genom att läsa tecknade serier. Att Descartes dog i Stockholm av sjukdom hade jag inte vetat om det inte vore för Fantomen, som är en outsinlig källa när det gäller historiakunskaper. Tror inte jag hade fixat fyra terminer på högskola utan den baskunskap Fantomen gett mig. Även Kalle Anka har sina guldkorn, framför allt när han, knattarna och farbror Joakim är ute på någon resa. Då kan man lära sig mycket om andra kulturer.

(Det här inlägget har lästs 2981 gånger.)