Nomineringarna till Bokbloggarnas litteraturpris

Hann ni med att nominera de bästa böckerna från 2012 till Breakfast bookclubs årilga litteraturpris? Jag hann, även om det var på det berömda. Nu är alla nomineringar sammanställda och de som gått vidare till den slutgiltiga omröstningen är:

Fredrik Backman, En man som heter Ove, Forum
Jonas Gardell, Torka aldrig tårar utan handskar, Norstedts
Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren, Eld, Rabén & Sjögren
Christin Ljungqvist, Kaninhjärta, Gilla böcker
Melina Marchetta, Jellicoe Road, X Publishing
Jonathan Tropper, Boken om Joe, Gilla böcker
Carl-Johan Vallgren, Havsmannen, Albert Bonniers förlag
Elisabeth Östnäs, Feberflickan, Columbi Publishing

Tre av dem har jag alltså läst, fyra andra (”Ove”, ”Torka aldrig…”, ”Eld” och ”Havsmannen”) har jag sedan tidigare på vill läsa-listan, medan jag knappt ens har hört talas om den fjärde, ”Feberflickan”. Hur har jag missat den?

Funderar lite på att göra en liten Breakfast-utmaning och äntligen ta mig i kragen och läsa de som jag hitills missat. 😉

(Och är du less på allt vad utmaningar heter, kan du alltid hänga lite med Fabulerat. Visst är det bra att vi är olika? 🙂 )

(Det här inlägget har lästs 4501 gånger.)