Och mars blir…

Jag är ingen hejare på det där med att planera läsning. Jag brukar lassa upp en försvarlig hög med böcker och sedan får det bli som det blir. Men jag känner att något håller på att hända. Jag vet inte om det är Dantes Nordiska utmaning eller det faktum att jag faktiskt redan betat av två Kill hyllvärmare som får mig att liksom tänka lite framåt när det handlar om läsning.

Mars ser alltså ut så här: just nu kämpar jag med Keplers ”Hypnotisören”. Jag kämpar alltså inte med läsningen, utan rent fysiskt med boken. Varje kväll försöker jag lugnt och predagogiskt förklara att vi ska ge oss, släcka lampan och fortsätta imorgon istället. Och varje kväll klamrar sig boken fast vid mina händer, vänder blad och säger ”bara ett kapitel till…?”

Jag har en ny ungdomsbok från Gilla förlag som ska recenseras nästa vecka, så den ligger framme i köket. Bredvid fruktfatet. Som är utan lime. Mitt i månaden är det dags för nästa Soppsällskap, och då tänkte jag försöka sälja in ”Google-koden”, tror det kan gå hyfsat. Dessutom ska jag ju såklart läsa en norsk författare i ovan nämnda utmaning, och där har jag valt ut Knausgårds första, eftersom jag inte ens tagit i dem med tång än.

Det är planen just nu, och det känns skönt att ha lite spelrum kvar för annat. Minsann. Strukturerat och snyggt! 😉

(Det här inlägget har lästs 3281 gånger.)