Packandet har börjat

Igår, söndag, tömde jag balkongen – och det var som vanligt, det ryms ALLTID mer på en liten yta än jag tror innan. På balkongen hade vi ju ett bord och två stolar, med tillhörande kuddar och mys, en lagerhylla med 8 kartonger med blandat material i och lite pryttlar ovanpå, samt en myshörna med en fåtölj och spaljéer. Insåg problemet redan på lördag eftermiddag när jag egentligen hade tänkt börja: alla fuskblommor! Två stora träd och ungefär en miljard små rackare som fyllde fönstren, golvet, spaljéen… Och vi kommer inte att bygga något inglasat nu. Alltså kommer vi inte att ha någonstans att ha dem. Alltså ska de bort. Men vart? Kupan eller SeconHand i stan låg bra till, men  jag insåg att det skulle bli många vändor med bilen innan det var klart. Tusan också!

Hade precis dragit igång igår när ett par av grannarna kom och knackade på för att lämna tillbaka en borr de lånat. De konstaterade att jag var i packningstagen (fullt med lådor i och utanför lägenheten) och jag frågade lite på skämt om de inte ville ha lite fuskblommor? Tja, fick jag till svar, de kollade (i alla fall hon, han är blind) och tog med sig allihop! Så skönt!! Och om jag känner mina grannar rätt kommer det nog en riktigt bra flaska vin tillbaka… 🙂

När hela balkongen var sorterad och nerpackad fyllde jag bilen med lådor och drog till Stugan. Vi har ju tänkt förvara lådorna i gäststugan där så länge. Och där hade det hänt lite! När vi for hem förra söndagen var det ca 40-50 cm snö kvar på gräsmattan och jag fick skotta ett rejält hål för att komma åt vattenkranarna. Nu är det bara fläckar av snö kvar, även om det är ruskigt blött, och t.o.m. krokusarna har börjat titta fram! Tyvärr glömde jag kameran, så bilderna håller bara mobilkvalitet.

Krokusarna kikar upp ur gräsmattan!Och mycket vatten som vanligt

Gick en snabb-"rond" också och kollade vad som levde i lådorna – oregano, gräslök och framförallt tulpanerna är på väg. Citronmeliss, lavendel och timjan trodde jag ju inte på, och de verkar lite loja…

Oreganon är på gångSå även tulpanernaGräslöken delade jag i tre mindre tuvor i höstas, och det verkar ju ha gått bra

Däremot är både rabarber och bärbuskar på gång! Men jag kunde inte avgöra hur det var med vinrankan. Men det visar sig väl! Och så höll jag på att trampa i det här:

Vems är bajset?

Hjälp mig! Vems är bajset? Små, men avlånga, ungefär 1 – 2 cm stora kluttar. Standard är ju katt-, räv och rådjursbajs på gräsmattan (framförallt räv – ifjol vinter tror jag alla rävar inom en mils radie hade vår gräsmatta som toalett) men det här är ju liksom varken eller. Och jag tycker de är lite för avlånga för att vara harbajs. Eller? (Ps förslag var bäver, men jag är MYCKET skeptisk…)


Bjussar på en bild från jobbet också – under påsklovet planterade vi om blommorna. Jag är så otroligt fascinerad över kollegans friserande av blommornas rötter – och minst lika fascinerad över att de (trots eller tack vare den omilda behandlingen?) växer som ogräs!

Omplantering a la Kerstin med hjälp av sax

(Det här inlägget har lästs 3792 gånger.)