Ris och ros till Letton

Läser att Göteborgs stadsbibliotek lånar ut läsplattor. Bra! I like a lot! Jag är själv väldigt förtjust i min lilla Letto, även om jag ser många av de brister den har också. Bland annat knölar det en del när jag lägger över böcker jag lånat på E-lib (som man för övrigt kan låna böcker ifrån och läsa på sin dator också – testa). Det händer allt som oftast att jag inte kan öppna en bok som jag lagt över, utan jag måste plocka bort boken från plattan och lägga över den igen. Då brukar det fungera.

En annan grej är att det tar erbarmeligt lång tid att ladda bilder på den. Jag läser en del faktaböcker och då det kommer en bild tar det väldigt lång tid att ladda den sidan, ibland så lång tid att jag funderar på om hela plattan har hängt sig. Det tar överlag ganska lång tid att ladda nya sidor, men i läsningen tycker jag att det gör mindre. Jag har hittat min ”bläddertid”, och trycker helt enkelt på bläddringsknappen i lagon tid innan jag läst klart hela sidan. Fungerar bra, men är lite irriterande.

Ytterligare en grej är det här med två minnen i plattan. På det inbyggda minnet ligger de fyra böcker som följde med när jag köpte plattan. När jag lånar böcker och laddar över dem hamnar de däremot på minneskortet. Det innebär att om man som jag oftast läser flera böcker på en gång (jag har ofta minst en bok på gång i varje rum) kan det innebära ett knappande och hoppande i menyer som heter duga innan jag gått från en bok till en annan. Men det kanske bara är jag som inte förstått något viktigt när jag lägger över lånade böcker?

Däremot gillar jag formatet. Skärmen hade i och för sig kunnat vara större, men jag vill inte att plattan som helhet ska vara större, så det fungerar bra. Den är liten, platt och lätt att pussla ner även i en handväska full med träningskläder, matdosa, filofax och annat oumbärligt. Gillas! Formatet är värt otroligt mycket! Och så är det svarta läderfodralet som syns på bilden från Göteborgs stadsbibliotek riktigt snyggt!

Men jag ser ändå fram emot Babel i morgon kväll. Då ska det diskuteras läsplattor, och vi som följer Babel på Facebook har fått dela med oss av våra frågor och funderingar, så det ska bli kul att se om något av det jag funderat på kommer att avhandlas! 🙂

(Det här inlägget har lästs 3270 gånger.)