Så var sommaren slut…

Det känns i alla fall så när augusti är slut och vi kommer in i september. Trots att jag vet att september och även oktober kan bjuda på många fina och varma dagar, känns det ändå som om säsongen i Stugan är slut när sista augusti går mot kvällning.

Mycket vatten är det...Som jag skrev häromdagen så har vi haft ett regnande utöver det vanliga i veckan. I Främmerbilla, där vi brukar svänga av 348:an mot Grindnäset hade nästan alla husägare haft problem med vattnet, de flesta hade dessutom fått det inomhus. Även på Udden hade det kommit rejält med regn, det var stora raviner i väggruset nedför berget, och stranden är nu åter fylld med vatten. ...men inte lika mycket som det var i maj.Det är inte lika mycket som det var i våras, men det är inte långt ifrån! När jag gick "ronden" för att kolla läget kunde jag konstatera att mycket av blommorna bara var att kasta. Blommorna i krukorna runt regnmätaren var mera av häng-modell, och det förstår jag, regnmätaren var nämligen FULL!! Graderingen går till 50 mm, och sedan är det motsvarande ca 10 mm till upp till kanten, och vattnet hade runnit över. Och när jag kom till odlingslådorna var havet av ringblommor inte borta, men onekligen lite tillplattat. Så stolt som jag var över dem förra helgen! Ja, ja, de går ju att plocka in och njuta av inne i alla fall…

Regnmätaren är full!!Och ringblommor och dill ligger ner......annat var det förra helgen!

I växthuset ser det i alla fall likadant ut! (Mitt står ju kvar, till skillnad mot ett i Köpmanholmen…) Chilisarna ’Hot Lemon’ har börjat mogna, och vi har provat dem i helgen. Även paprikan ’Putzagold’ börjar få fin färg, så när vi skulle äta tacos på lördag kväll, var det bara att gå ut och knipsa det man ville ha. Lyxigt! Och vansinnigt gott… Chilin var lagon het, så där att det svider på fingrarna, men ändå går att äta om man blandar den i maten. Gott, gott!

Chili Hot LemonPaprika PutzagoldGurka, två olika sorters paprika, körsbärstomater och chili - och så tog jag ju en lök också.

Och det är inte bara elände. Solrosorna har börjat blomma så fint, och ringblommorna går som sagt bra att ta in och ställa i vas, även om de ligger platt efter marken ute.

SolrosRingblommor i köksfönstretRingblommor är vackra blommor, tycker jag. De gör mig glad!

Bokhyllan...Det har varit hyfsat väder i helgen, men lördagen bjöd på en del regnskurar. Jag har varit inne och pysslat lite, bland annat har jag (än en gång) mätt sovrummet för att få till det bra med nya sängar och ett par hyllor på väggen ovanför. Just nu ligger de flesta böckerna ovanpå garderoberna, och trädgårdsböckerna, som är de som används mest, står längst ut på TV-bänken och balanserar. De som får plats. Resten ligger inne i TV-bänken. Så kan man väl ändå inte ha det? Eller hur? Jag vill på IKEA!!

Så här ser det ut på verandan nu!Och förresten, jag tror inte jag har visat hur det blev sen jag målade väggen vid utemöbeln vit! Jag tycker det har känts lite mörkt där inne, och därför smetade jag på ett par tre fyra varv med vit färg över och under fönstret. Det blev mycket ljusare och riktigt, riktigt, bra, tycker jag.

Kan väl avsluta med en bild på fina blommor, allt har ju faktiskt inte regnat sönder. Eftersom jag var tvungen att kasta allt i de blå krukorna vid regnmätaren, ställde jag dit de två grå krukorna jag fick av mamma i våras. I dem är det salvia och tagetes, som också kommer från mamma. Visst är de fina!

Tagetes och salvia, en färgsprakande och fin kombination!

(Det här inlägget har lästs 3324 gånger.)