Smakebit på søndag – ”Allt jag inte sa” av Yrsa Walldén

Smakebit på søndag kommer från den norska bloggen Flukten fra virkeligheten, titta gärna in där för fler smakebitar på svenska, norska och engelska.

Veckans smakebit kommer från en bok som helt oväntat trillade ner i brevlådan för någon vecka sedan. En debut om den där första kärleken, det kändes absolut lovande, och så här känns det när huvudpersonen ser Dig för första gången:

Det är introduktion och jag sitter inklämd mellan en kille som jag har glömt bort vad han heter och en tjej som heter Sanna som bor i samma korridor som jag och det är första gången som jag ser dig. Du står på en stol och berättar för oss om kåren och kårhuset och att du ska visa oss runt i stan om en stund och att man får fråga dig vad som helst om man undrar något. Jag vill fråga dig vad du heter, för jag missade det, och om du kommer från Falun. Jag tror att du kommer från Falun för din dialekt påminner om hur damen jag frågade om vägen från stationen till centrum pratade. Jag vill fråga dig om du trivs i Falun och vad du tycker om att göra och om dina föräldrar också bor här och om de är gifta. Jag tror inte att det är såna frågor du syftade på när du sa att man fick fråga dig vad som helst med det är de enda frågorna jag kan komma på.

Recensionsdag på torsdag!

(Det här inlägget har lästs 4816 gånger.)