Snart färdigskördat i Stugan

Helgens skörd, de sista snackpaprikorna och gurkorna...Det håller på att närma sig slutet i växthuset. Om inte annat så märks det på att antalet plantor blir allt färre och färre. I helgen som var tog jag de sista gurkorna och snackpaprikorna, så nu är det en stackars tomat som kämpar med sina sista frukter (de var alldeles gröna i helgen), och så är det två vanliga paprikaplantor kvar, liksom de två chiliplantorna. De verkar däremot aldrig vilja ge upp! De senaste helgerna har jag varje gång tagit ca 40 frukter från dem, och det bara fortsätter hela tiden. Måste nog börja leta nya tillvaratagningsmetoder när det gäller chili, för torkad chili, det har vi så vi klarar oss en livstid… Men vackra är de, liksom hiskeligt starka! Fast efter hostandet och nysandet som var för någon vecka sedan har jag lärt mig att ha engångshandskar och att hålla till under rinnande vatten…

Chili 'Hot Lemon'

Tomaterna ser inte så illa ut de heller… (Japp, jag är stolt som tusan över min första växthussommar!)

Egna tomater...

Det finns en sak till som gör att det märks att det börjar gå mot höst: på mornarna var det en hiskelig dimma i helgen. På söndags morgon såg jag inte till korsningen, knappt 100 m bort. Och när dimman sedan lättade var luften så klar, så klar, som den bara är en soligt vacker höstdag. Hösten är verkligen ingen dum årstid!

Solen kör de sista dimstrimmorna på flykten


Det var helgen i Stugan, det. Återkommer lite senare med bilder från idag, det har varit en tokrolig, men lite lång dag på jobbet. Ca 140 barn på två teaterföreställningar och en biblioteksintroduktion med bokprat. Introduktionen var tillsammamns med EN1, Energiprogrammets elever. De var 11 killar och 1 tjej i en av de roligaste klasser jag någonsin träffat! Men sen var jag slut, så jag gick hem vid tvåtiden idag…

(Det här inlägget har lästs 3337 gånger.)