Somriga bokfrågor – och svar

Hos Lotten hittade jag den här minienkäten som ska hjälpa till att få sommarkänslan att infinna sig.

1. Bästa bok förra sommaren
”The small hand” av Susan Hill. Gillade den även om jag inte öste lovord över den då, men den har liksom bitit sig fast och vägrar släppa taget. Precis som en riktigt bra mysrysare ska göra.

2. .. och sommaren innan det
”Främlingen i huset” av Sarah Waters. Av samma anledning. Den har gnagt sig in och vägrar lämna mig.

3. Några lite nyare böcker som passar i hängmattan
I hängmattan är det pocket eller ännu hellre e-böcker som gäller för min det. Jag tänker ta mig an ”Sankta psyko” och ”Som Zlatan fast bättre” som e-böcker, och ”Den hemliga historien” som pocket. Dessutom håller jag just nu på med ”It’s so easy” – en bok som absolut platsar i hängmattan!

4. Vad läser du mest på sommaren?
Det brukar bli lite mera vuxet än annars. När jag jobbar läser jag gärna ungdomsböcker, dels för att jag hela tiden ser så himla många bra ungdomsböcker, dels för att jag tycker det är så kul att diskutera dem med ungdomarna när de lånar eller lämnar tillbaka. Men på sommaren blir det gärna lite mera vuxet, gärna spänning och skräck, eller något lite tyngre att bita i.

5. Var läser du helst?
I hängmattan. Den är gudomlig!

6. Vad ser du fram mot att läsa i sommar?
Jag har ju redan gjort lite av en läsplanering i samband med tematrion förra veckan, men ett par tillägg har dykt upp sen dess: Jenny Hans sommartriologi och Ingrid Betacourts ”Även tystnaden har ett slut”.

(Det här inlägget har lästs 3209 gånger.)