Tematrio – 2012 års bästa

I veckans tematrio blickar vi lite bakåt och minns 2012 igen när Lyran ger oss den här uppmaningen:

Berätta om de tre bästa böckerna ni läste 2012!

1. ”Stål” av Silvia Avallone. Det var länge sedan en bok knockade mig så totalt som berättelsen om Francesca, Anna och människorna runt omkring dem gjorde. Det är en läsupplevelse jag kommer bära med mig länge, länge.

2. ”It’s so easy (och andra lögner)” av Duff McKagan. Ända fram tills jag läste ”Stål” var Gun’s n’ Roses-basisten Duffs självbiografi i ensamt majestät på lästoppen 2012. Dels för att jag är ett inbitet Gn’R-fan, dels för att den är så fascinerande bra skriven, och det av honom själv. Ingen spökskrivare eller så. Gillas.

3. ”Spelreglerna” av Jonas Karlsson. Eller ”Sjutton år och skitsnygg” av Emma Granholm. Det är svårt att välja bara en tredje titel, egentligen platsar alla från Topplistan 2012 in här, men måste jag välja bara en blir det någon av dessa två. Tur jag inte måste välja då, utan kan skriva båda ändå!

(Det här inlägget har lästs 3992 gånger.)