Tematrio – Nobelpriset 2012

Förra veckan svek jag tematrion (och jerkan, ja, ja), men den här veckan är jag på’t igen ba’! Och vilken fråga, sen:

Vem får Nobelpriset 2012?

Nja, jag tror ju inte på Zlatan, i alla fall… Och den jag har hållit tummarna för sedan Astrid Lindgrens bortgång (varför kan man inte få Nobelpriset postumt?) fick ju den äran ifjol.

1. Joyce Carol Oates är en av mina favoriter som alltid är med i förhandssnacket. Egentligen tror jag inte att hon kommer få Nobelpriset i litteratur överhuvudtaget, men jag hoppas ändå.

2. Bob Dylan brukar ju vara med i förhandsspekulationerna, så även i år. Tyvärr tror jag inte att han får priset i år eftersom det gick till en poet ifjol, men någon gång borde det banne mig vara den mannens tur, vilket för övrigt borde gälla för Adonis också om vi nu ändå ska prata poeter.

3. Den jag egentligen tror allra mest på är en afrikansk författare som jag mest troligt inte hört talas om, i alla fall inte läst. Det känns som att det är Afrikas tur nu, och eventuellt, men jag säger bara eventuellt, lägger jag en röst på Nawal El Saadawi.

(Det här inlägget har lästs 3371 gånger.)