Twitter och tvättnötter!

Börjar bli som folk igen (?), efter en och en halv veckas ont i munnen pga en elak liten visdomstand. Men nu är jag en tand fattigare, och (förhoppningsvis) en lite gladare bibliotekarie och kollega.

Har hittat en hel radda nya bloggar att prenumerera på, enda nackdelen är att det blir ju så himla mycket att läsa varje dag! Fast nu har jag börjat kolla lite på mikrobloggandet, där man använder Bloggy eller Twitter eller något annat liknande, och tror att det skulle kunna vara en grej. Men jag begriper inte riktigt hur det fungerar än… Fast samtidigt har ju långbloggen sin tjusning! Framförallt i boktipssyfte tycker jag det är kanon! Jag kan ärligt säga att jag går mer på bloggläsning än på BTJ-listan när jag beställer skönlitteratur!

Läste i helgens Allehanda om ett par från Ö-vik som försöker leva lite klimatsmart utan att vara fanatiska. Gillade det de sa och har börjat följa deras blogg. Den är lite av en besvikelse än så länge, men jag hittade i alla fall ett efterrättsrecept som lät himla gott! Och någon nytta har det nog gjort, eftersom jag gick in på Grön Gåva och köpte tvättnötter på väg till ICA igår. Det är nötter, de ser ut som hasselnötter ungefär, men har en sorts såpa på sig. Den där såpan frigörs i vatten, och blir till ett tvättmedel. Har tvättstugan nästa gång i helgen, så jag ska berätta hur det funkar då.

Tvättstugan som jag för övrigt gillar allt mindre och mindre – jag börjar längta efter en egen tvättstuga utan andras tvättmedelsrester i. Det jag däremot vet att jag kommer att sakna är mangeln. Visst finns det små manglar man kan köpa?

(Det här inlägget har lästs 3148 gånger.)