Bokbloggsjerka 15 – 18 februari

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Häng med i Bokbloggsjerkan!

Gör så här:
1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet hos Annika så att vi lätt hittar till ditt inlägg.
2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras jerkainlägg. Hitta nya bloggar, prata om böcker eller skryt upp dina favoritförfattare.
3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar den. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
4. Besvara följande fråga (det blir en ny fråga varje vecka!):

Det finns en uppsjö av böcker om skrivande men kan du tipsa om en bok om läsande?

MIn första spontana tanke var faktiskt Bodil Malmstens ”Så gör jag: Konsten att skriva” som handlar om så mycket mer än bara skrivandet. Där finns också kärleken till orden och läsandet, liksom Malmstens relation till olika författare. En smakbit ur den har jag bjussat på här.

Sen finns det så klart en massa andra böcker om läsning jag läst för jobbets räkning, om barns och ungdomars läsning, hur man ska få dem som inte läser att läsa, vikten av att läsa skönlitteratur, osv.

Men den andra boken jag tänkte på var Michael Endes ”Den oändliga historien”, där Bastians läsning av den där förunderliga boken tar honom med på en resa han aldrig kunnat drömma om. Jag och ”Den oändliga historien” har en särskild relation, den är en av de böcker jag minns allra mest från min barndom – och då är det inte själva boken och dess handling jag minns, utan det där runt omkring.

Finare bok om läsning vet jag inte om jag kan komma på.

(Det här inlägget har lästs 3736 gånger.)