Day 13 – Your favourite writer

Aaah!

Äntligen en lätt!!

Stephen och jag lärde känna varandra när jag gick i sexan och fick låna ”Varulvens år” av en bekant. Kärlek vid första ögonkastet, och sen har det rullat på. Jag har lånat, läst, önskat och köpt hans böcker, mestadels på svenska, och han har faktiskt en egen bokhylla hemma hos mig.

Jag tycker nämligen om att vara rädd, jag. Jag tycker om den där känslan när man släcker lampan, kryper ner under täcket och fantasin börjar skapa ljud och rörelser i ögonvrån. Var det någon som skrapade med handen mot ytterväggen? Är det där fotsteg som hörs i den regnvåta gräsmattan? Herregud, det står någon vid dörren och andas!!!

Jag tycker också om de flesta filmer han står bakom, ”The Shining”, ”The Green Mile”, ”Langoljärerna”, ”Nyckeln till frihet” och en himla massa andra, bra filmer som verkligen ruskar om något inom den som tittar. Annars är jag inte så förtjust i skräckfilmer – det blir lätt lite för läskigt, tycker jag. Jag vet att jag är en chicken, men så är det.

Ja, Stephen King får faktiskt gå som min absoluta favoritförfattare. Men jag måste fundera lite till på nästa fråga.

(Det här inlägget har lästs 3500 gånger.)