For those who won’t accept deception

Soundtrack: ”Everything is everything” med Lauryn Hill.

Jag var på Soppsällskapet hos Kristin i måndags – många bra böcker, och en tokgod köttfärssoppa! Erkände när jag var där att jag hoppar lite över skaklarna ibland, och faktiskt har en annan på sidan om, även om det inte är något jag talar så där väldigt öppet om. Men nu vet de andra sanningen om mig.

Och idag var det dags.

Dags att för första gången på riktigt vara med i en internetbokcirkel! Har smyggluttat lite förut, men inte hittat varken bok eller sida som tilltalat mig. Förrän Johanna på Bokhora förslog att vi skulle bokcirkla Robert Cormiers ”Och katten tog en mus”. Det verkar inte vara ett sånt himla drag där än, men jag hoppas det kommer!

Johanna har skrivit en kort sammanfattning av boken tillsammans med starten på cirklandet, och det är ju inget tvång att man måste ha läst den nu, har du läst den tidigare kan du ändå vara med!

Själv gillade jag den. En lättläst bok, den har korta kapitel med ett driv fastän de nästan helt saknar cliffhangers, och det tillsammans med den dova stämningen skapade en helhet som verkligen tilltalade mig. Hade nästan lite småångest ett tag för att den kändes så mörk, en liten klump som skavde i magen – och sånt gillar jag! Hoppysslandet av små, små detaljer som sakta skapar helhet är snyggt gjort och gav hela tiden bränsle åt drivet. Men Adam, huvudpersonen, i sig vet jag inte om jag kan säga något om? Det är mer hans känslor än hans person som fastnat hos mig.

Ska bli intressant att se vart den här tar vägen.


Och igår ramlade ett litet, litet paket ner i brevlådan här hemma. Det var ”Det nätpolitiska manifestet” som är nästa bok att diskuteras på Bokprat. Det är mitt nästa internetcirkelprojekt.

Så här beskriver förlaget boken:

”Det nätpolitiska manifestet tar dig från Teherans gator till nätets djupaste darknets, från tingsrätten i Stockholm till de surrande datorhallar där varje steg du tar på nätet registreras.

Det är en svindlande text som visar hur internet kastat omkull vår politiska tillvaro och bundit oss vid en teknologi som inte går att skilja från våra liv. Nätet är en möjlighet till politisk kamp och frigörelse, men det kan också utgöra ett verktyg för övervakning och repression.

Genom en analys av de senaste årens konflikter kring The Pirate Bay-rättegången och genomdrivandet av FRA-lagen, men även globala nätrelaterade händelser som demonstrationerna i Iran och hjälpkonvojen till Gaza, visar Christopher Kullenberg vägen till ett kompromisslöst nätpolitiskt motstånd med räckvidd långt utanför fiberkanalerna.”

Känns riktigt intressant, tycker jag!

Det är så självklart att jag ska skriva (nästan) vad jag vill, yttrandefriheten är en av våra grundstenar. I andra delar av världen riskera människor fängelse eller dödsstraff. Generation Y är en sådan blogg som jag följer lite sporadiskt.

Yoani skriver om sina vardagliga saker. Om att inte ha mat, inte ha pengar, om korruption och svarta affärer. Hon skriver om hot och polisförhör. Hon accepterar inte vad som helst. Hon vill få fram sanningen.

¡Viva Cuba Libre! by Aaron Escobar ♦ (the spaniard)™ CC (by, nc)

(Det här inlägget har lästs 3230 gånger.)