Helgfrågan v 2 – Hur kom mitt bloggnamn till?

Varje vecka ställer Mias bokhörna en helgfråga, och den här veckan är det ”Hur kom ditt bloggnamn till?”

Jag började lite smått att blogga på Blogger i mars 2008, och då var tanken i första hand att jag ville kolla hur det där bloggandet fungerade. För att ha något att skriva kring och eftersom jag jobbade som bibliotekarie i ett skolbibliotek då blev det enkelt att blogga om böcker. Bloggen fick den fantasifulla adressen tinaottosson.blogspot.com och jag kallade den kort och gott för ”Tinas!

Efter en dryg månad skrotade jag Blogger eftersom jag inte tyckte det gick att ändra tillräckligt mycket (eller lätt) i varken HTML- eller CSS-koden. Istället letade jag mig till Blogg.se och den fantasifulla adressen tinaottosson.blogg.se. Det var där någonstans jag bytte visningsnamn till TinaO, även om jag inte riktigt minns varför. Jag kan bara anta att jag tyckte att Tinas! kändes lite för på eller så, och att TinaO var en bättre etikett som funkade i fler lägen. Det är också det användarnamn jag försöker använda i andra sociala webb-sammanhang. (O:et är alltså min efternamnsinitial.)

(Jag måste bara få fortsätta längs min history lane.)

Under åren kom jag att skriva allt mer om barn- och ungdomslitteratur, och där i början av 2010-talet hade jag många tusen visningar varje månad. Jag började ge alla inlägg ett eget soundtrack – det gör jag fortfarande ibland – och jag försökte mig också på att videoblogga. Men det jag fortfarande är mest stolt över är att jag fick gästspela på Bokhora som Bokkonsument.

2011 skuttade jag vidare till WordPress och länkadressen … japp: tinaottosson@wordpress.com. Här blev jag också sjuk och var rätt mycket hemma. Det gjorde att bloggandet sköt i höjden och antalet läsare ökade ännu mer.

När jag sedan började jobba igen tog det stopp. Jag bytte arbetsplats och arbetsuppgifter och under andra halvan av 2013 minskade läslusten och därmed även bloggandet.

För ett par år sedan sparkade jag liv i den sedan några år vilande adressen ottosson.cc för att ha en plattform för att koda. Jag gjorde då ett par försök att komma igång igen, men eftersom läsandet fortfarande inte var på topp så blev det inte mer än något halvhjärtat.

Sedan snart två år jobbar jag med annat än bibliotek, och det har gjort att mitt läsande ökat ordentligt igen. Jag är fortfarande barnsligt förtjust i ungdomslitteratur och läser det gärna. Och någonstans i mig har en tanke om att jobba i ett skolbibliotek igen börjat gro…

Vilket osökt leder mig in på Mias bonusfråga: Vad har du för planer för 2020?

Projektet jag jobbar med går i mål nu under våren, och min anställning för det upphör sista juni. Jag har börjat spana runt lite och har lagt bevakningar på olika typer av jobbsökningar i LinkedIn. Kanske blir det något helt annat, kanske blir det en bibliotekstjänst någon annanstans.

(Det här inlägget har lästs 1986 gånger.)